Sanitat activa l’alerta per calor alta en sis comarques de la Comunitat Valenciana

S'aconsella beure bastant aigua i amb freqüència, evitar l'excés d'alcohol, les begudes amb molta cafeïna i els menjars copiosos

La Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública, segons les prediccions del Centre d’Estudis Ambientals del Mediterrani (CEAM), ha activat per a hui l’alerta per calor (temperatures que podrien superar els 39º) en més d’un centenar de municipis de la Comunitat Valenciana. Així mateix, la previsió per a demà és que es mantinga l’alerta en estes zones.

Les zones climatològiques en alerta per calor són: la zona climatològica 16 que corresponen a les comarques de Ribera Alta, La Canal de Navarrés principalment i Horta Sud (únicament Picassent); la zona 17 que correspon a les comarques de la Ribera Alta, La Costera principalment i Vall d’Albaida (únicament Bellús); i zona 18 que correspon a les comarques de Vall d’ Albaida, El Comtat principalment i La Costera (únicament Moixent i Montesa).

Les poblacions que corresponen a la zona climatològica 16 són: Alberic, Alcasser, Alfarb, Algemesi, Alginet, Alzira, Anna, Benicull de Xuquer, Benimodo, Benimuslem, Bolbaite, Carcaixent, Carlet, Catadau, Chella, Enguera, Guadassuar, L’Alcudia, Llombai, Massalaves, Montroy, Montserrat, Navarres, Picassent, Real de Montroy, Sumacarcer i Tous.

Els municipis de la zona 17 són: Alcantera de Xuquer, Alcudia de Crespins, Antella, Barxeta, Bellus, Beneixida, Canals, Carcer, Cerda, Cotes, Estubeny, Gavarda, Genoves, L’Enova, La Granja de la Costera, La Pobla Llarga, Llanera de Ranes, Lloc Nou del Fenollet, La Llosa de Ranes, Manuel, Novetle/Novele, Rafelguaraf, Rotgla i Corbera, Sant Joanet, Sellent, Senyera, Torrella, Vall es, Vilanova de Castelló i Xativa.

Finalment, les poblacions de la zona 18 són: tzeneta d’Albaida, Agullent, Aielo de Malferit, Aielo de Rugat, Albaida, Alfarrasi, Belgida, Beniatjar, Benicolet, Beniganim, Benisoda, Benisuera, Bufali, Carricola, Castello de Rugat, El Palomar, Guadasequies, La Pobla del Duc, Llutxent, Moixent, Montaverner, Montesa, Montichelvo, Olleria, Ontinyent, Otos, Pinet, Quatretonda, Rafol de Salem, Salem, Sempere, Terrateig, Vallada, Alcocer de Planes, Almudaina, LAlqueria dAsnar, Beniarres, Benillup, Benimarfull, Cocentaina, Gaianes, LOrxa/Lorcha, Muro de Alcoi i Planes.

En produir-se este augment de temperatures, s’han activat les mesures per a transmetre les recomanacions de cara a prevenir els efectes de la calor en la salut, en els col·lectius més vulnerables, especialment persones majors, malalts crònics, persones socialment aïllades, persones que treballen en ambients exposats a la calor i xiquets.

Es recomana evitar eixir al carrer en les hores més caloroses del dia, també es recomana utilitzar roba folgada, lleugera i de colors clars i protegir-se el cap amb una gorra o barret.

En la llar s’aconsella tancar les persianes i baixar els tendals en les façanes exposades al sol i procurar situar-se en les zones més fresques de la casa.

Finalment, s’insta a la població a beure bastant aigua i amb freqüència, encara que no es tinga sigueu; evitar l’excés d’alcohol, les begudes amb molta cafeïna i els menjars copiosos i calents i decantar-se per plats freds, fruites i verdures fresques.

Publicitat