Sanitat anuncia que el següent grup vacunat seran els majors de 80 anys

Salvador Illa assegura que es comença a notar l'impacte de la vacuna en els contagis en les residències.

El ministre de Sanitat, Salvador Illa, ha avançat que el grup d’experts que treballa en el Pla de Vacunació ha establit que el següent grup a vacunar seran els majors de 80 anys, després d’haver rebut les dosis residents de residències, sanitaris i grans dependents.

Segons ha explicat en roda de premsa, els altres grups poblacionals de la fase 2, que està prevista fins a juny, s’aniran concretant en els pròxims dies.

El ministre ha informat que este comité d’experts també està analitzant les vacunes que seran aprovades pròximament a la Unió Europea, com la de AstraZeneca, per a fixar les seues especificacions.

En concret, ja hi ha 1.025.937 persones que han rebut alguna dosi, de les quals 15.642 ja han sigut immunitzades amb les dos requerides. El Ministeri ja ha repartit un total d’1.346.100 dosis a les comunitats autònomes, de les quals el 76,2 per cent ja han sigut administrades.

Illa espera que “a final de setmana pràcticament totes estaran vacunades”. Amb les dades d’este dimecres, s’ha aconseguit una vacunació de 2,17 de cada 100 persones a Espanya. El ministre ha destacat que, així, el nostre país s’ha convertit en el “segon de la Unió Europea i el seté del món” en percentatge de vacunats. “No fem carreres, es tracta de treballar amb eficiència”, ha comentat sobre este tema.

Les vacunes comencen a tindre efecte en les residències

Illa ha apuntat que “comença ja a notar-se” en les residències l’efecte de les dosis administrats. “La qual cosa era l’esperat, però és un motiu de satisfacció. Hi ha un descens en el nombre de casos que s’aprecia en residències de majors”, ha celebrat.

CatalanSpanish