20.2 C
Valencia

Sanitat redueix les consultes presencials i habilita una aplicació per a demanar cita

L'APP GVA +Salut permet sol·licitar cita amb el personal sanitari de referència.

- Publicitat -AVL

La Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública, a través de la Secretaria Autonòmica d’Eficiència Tecnològica, ha anat implementant durant la situació de pandèmia que vivim tràmits i serveis que mantenen l’atenció a les necessitats assistencials de la població i al temps redueixen les consultes presencials per a minimitzar els riscos de transmissió del coronavirus.

Així, per exemple, es poden descarregar de comunicats de baixa (IT) a través de la història de salut electrònica (consultar ací), així com sol·licitar l’enviament del certificat de salut escolar i altres documents de manera segura fent ús de la plataforma ‘Transit’, posada a la disposició dels i les professionals sanitaris.

Una altra de les gestions que és possible realitzar de manera telemàtica, sense haver de desplaçar-se, és actualitzar les dades de la targeta sanitària (telèfon mòbil, e-mail o domicili).

Si la persona no disposa de certificat electrònic, el tràmit es pot realitzar a través del formulari allotjat en la pàgina web de la Conselleria de Sanitat.

Sanitat també ha implementat, a través de l’App GVA+Salut, l’opció de sol·licitar cita telefònica per a Medicina Familiar, Infermeria o Pediatria, en el cas que el problema de salut no requerisca una atenció urgent.

L’APP permet a tots els usuaris i usuàries accedir des del seu telèfon mòbil a la sol·licitud, modificació i anul·lació de cites mèdiques en Atenció Primària sense esperes i sense haver d’acudir al centre de salut.

Per a accedir a la cita telefònica n’hi ha prou amb descarregar l’aplicació GVA+Salut des de Google Play o App Store (està disponible en les dos llengües oficials), i introduir les dades de la targeta sanitària, que queden registrats per a cites posteriors.

D’esta manera, els tràmits administratius o les visites demorables es poden resoldre sense haver d’anar al centre de salut. Ara bé, si el personal mèdic o d’infermeria detecta que l’atenció presencial és necessària, s’activen els mecanismes perquè la persona es desplace fins al centre sanitari en un horari concertat, a fi de no coincidir amb altres usuaris que puguen ser focus d’infecció. Si és preferible l’assistència domiciliària, els sanitaris són els que acudeixen a la seua casa.

A més, des de GVA +Salut es poden descarregar les cites en el calendari del ‘telèfon intel·ligent’, generar justificants i registrar a més d’un usuari en el mateix dispositiu, la qual cosa facilita la gestió familiar.

L’aplicació també permet consultar els tractaments farmacològics i rebre alertes personalitzades. Amb el mateix objectiu d’evitar desplaçaments als centres mèdics i prevenir d’esta manera la transmissió del coronavirus, continua sent possible retirar els medicaments prescrits en la farmàcia presentant només la targeta sanitària, ja no és necessària la recepta en paper.

: Valencià

- Advertisement -
- Publicitat -GVA_CEICE

Segueix-nos

12,743FansLike
978FollowersFollow
2,458FollowersFollow

També és notícia

- Publicitat -DiVal
- Publicitat -DipCas
- Publicitat -onda
- Publicitat -Brobit

Notícies relacionades

Detectat un nou brot de coronavirus a l’Eliana

Des que es comptabilitzen els casos de coronavirus el municipi ha tingut 104 persones malaltes

Benifairó de les Valls registra un brot de coronavirus per contacte social

Des que es comptabilitzen els casos de coronavirus el municipi ha tingut 6 persones malaltes

Sumacàrcer registra un brot gran de coronavirus amb 15 casos

Des que es comptabilitzen els casos de coronavirus el municipi ha tingut 12 persones malaltes

Sanitat detecta tres brots de coronavirus a Ontinyent per contacte social

Des que es comptabilitzen els casos de coronavirus el municipi ha tingut 233 persones malaltes

Sanitat detecta un brot de coronavirus a Castelló de la Plana per contacte social

Des que es comptabilitzen els casos de coronavirus el municipi ha tingut 1315 persones malaltes
- Advertisement -

: Valencià