Sanitat posa en marxa una app perquè acompanyants de pacients puguen seguir l’estat de les intervencions quirúrgiques

S'ha implantat ja a la Plana, General de Valencià, Llíria, La Fe, Gandia i San Juan i, al llarg del mes de març, en el Provincial de Castelló.

La Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública posarà en funcionament al llarg d’aquesta setmana una nova app que permet fer el seguiment de l’estat de pacients que estan sent intervinguts quirúrgicament i que actualitza la informació de manera automàtica a mesura que es desenvolupa el procés quirúrgic.

Actualment, alguns hospitals ja tenen instal·lades pantalles d’informació a través de les quals els acompanyants d’un pacient que està sent intervingut quirúrgicament poden conéixer el lloc en el qual es troba, bé en la preparació prèvia a la intervenció, en la mateixa intervenció o en l’àrea de recuperació. Això és especialment important per a pacients que són intervinguts quirúrgicament en les àrees de Cirurgia Major Ambulatòria, on no es produeix un ingrés en hospitalització i els acompanyants han d’esperar fins que el o la pacient es recupere de la intervenció i puga tornar al seu domicili.

Aquest procés de seguiment a través de l’app s’ha implantat en diversos hospitals de la Comunitat Valenciana: La Plana, General de València, Llíria, La Fe, Gandia i San Juan. En aquest mes de març s’oferirà també als usuaris de l’Hospital Provincial de Castelló.

El procés és molt simple. En el moment en què es produeix el primer contacte amb cada pacient que serà intervingut, l’hospital li facilita una fulla informativa amb un codi privat d’identificació i la indicació de com descarregar fàcilment l’app a través d’un codi bidimensional. Si el o la pacient ho desitja, pot entregar aquesta fulla als seus acompanyants perquè descarreguen l’aplicació i introduïsquen el codi assignat al pacient. A partir d’aquest moment, l’app va informant dels canvis de l’estat del procés quirúrgic a mesura que es van produint.

D’aquesta manera, les persones acompanyants no necessiten estar de manera permanent en la sala d’espera esperant la fi de la intervenció, ja que poden seguir el procés a través del mòbil, que envia notificacions d’alerta quan la persona intervinguda canvia d’estat. Així, la família pot estar ja preparada per a acompanyar al o la pacient en finalitzar la recuperació de la intervenció.

Amb aquesta app d’humanització, la Conselleria vol facilitar a acompanyants el seguiment de l’acte quirúrgic del seu familiar. Ofereix informació de pacients sotmesos a una intervenció quirúrgica programada, tant per a pacients hospitalitzats com per als atesos en Cirurgia Major Ambulatòria.

Publicitat