12 C
Valencia

Sanitat assumeix la gestió directa de l’Hospital Universitari de la Ribera amb més personal

- Publicitat -AVL
- Publicitat -
  • La transició, seguida a tot moment pel nou equip directiu, s’ha realitzat amb absoluta normalitat. 
  • Carmen Montón ha recordat que la Conselleria no solament manté, sinó que ampliarà, personal, serveis i prestacions.

La Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública assumeix, des d’aquest 1 d’abril, la gestió directa de l’Hospital Universitari de la Ribera i de tot el seu Departament de Salut, en virtut a la finalització del contracte de concessió administrativa que fa 15 anys va cedir la gestió sanitària d’aquesta comarca a l’empresa privada Ribera Salut.

Finalitza, així, en aquest Departament, el sistema de gestió privada conegut com a ‘Model Alzira’, iniciat en 1999.

La transició entre models s’ha iniciat a les 00.00 hores de l’1 d’abril, baix la supervisió del nou equip directiu de la Ribera, encapçalat per la seua directora-gerent, la Dra. Isabel González, i s’ha realitzat amb absoluta normalitat.

La consellera de Sanitat, Carmen Montón, qui també s’ha desplaçat fins al centre hospitalari, ha assenyalat, que “no solament no hi ha incidències a destacar sinó que, fins i tot, ja en aquest primer dia s’ha reforçat la plantilla d’Infermeria en algunes zones de l’hospital, com a Urgències, UVI i les plantes d’hospitalització quirúrgica, sent voluntat de la Conselleria seguir realitzant contractacions, fins a completar les 303, al llarg de 2018”.

- Publicitat -

Culmina, d’aquesta forma, el procés de reversió anunciat pel President de la Generalitat, Ximo Puig, el setembre de 2016, i iniciat amb les Normes de Reversió establertes per la Conselleria fa ara just un any.

Segons ha destacat la Consellera de Sanitat, “es compleix, així, amb una de les mesures que ens està permetent enfortir la sanitat pública valenciana, al costat d’altres aspectes com el reconeixement de la Sanitat universal, les ajudes al copago, o l’extensió dels tractaments a tots els malalts d’hepatitis C”.

- Publicitat -

Carmen Montón ha recordat que aquest “ha estat un procés que s’ha realitzat amb absoluta previsió, transparència i planificació, la qual cosa ha fet possible que hui se seguisca funcionant sense contratemps a l’Hospital d’Alzira”.

Així, el centre hospitalari manté hui la seua activitat com qualsevol altre diumenge, sense que s’hagen produït incidències destacables. D’aquesta forma, durant les primeres hores de gestió pública directa, 99 pacients han rebut atenció urgent i s’ha atés un part. Així mateix, funcionen amb normalitat els serveis de neteja i cuina de l’hospital, i els usuaris han pogut accedir, per primera vegada de forma gratuïta, a les places d’aparcament que, fins ahir, seguien sent de pagament.

Més personal, serveis i prestacions

La consellera Munt ha llançat un missatge de tranquil·litat a usuaris i treballadors i ha reiterat que “es tracta d’una situació de successió d’empreses, després de la finalització d’un contracte de concessió” i que “el Departament de Salut no solament manté, sinó que ampliarà, personal, serveis i prestacions”.

Així, amb aquesta transició, passa a dependre de l’Administració la plantilla laboral del Departament, composta per 1.423 treballadors indefinits i 254 temporals que s’han cobert, per primera vegada, amb la borsa de treball, i que la Conselleria preveu reforçar “amb 303 treballadors més durant 2018, creant places per dotar especialitats que, fins avui, es cobrien mitjançant contracte mercantil, i reduint la precarietat laboral”.

Segons ha afirmat la consellera Montón, “entre el dilluns i el dimarts està previst que s’incorpore el 90% dels 254 treballadors temporals coberts amb la borsa de treball, aconseguint la totalitat al llarg de la setmana”. Fruit d’aquestes noves incorporacions, l’Hospital de la Ribera ja ha vist reforçada la plantilla d’Infermeria amb la incorporació, en les primeres hores de l’1 d’abril, de 4 infermeres més en Urgències, 2 en UCI i altres 2 infermeres en plantes d’hospitalització quirúrgica.

De la mateixa manera, a més de mantenir-se la cartera de serveis assistencials, la Conselleria ha dissenyat un pla d’inversions per millorar serveis i prestacions tant en atenció primària -atenent suggeriments i peticions dels municipis-, com a especialitzada.

Així, està prevista la inversió de 5,7 milions d’euros en 2018 i de 2,1 milions d’euros en 2019; en total, 7,8 milions d’euros per, entre altres aspectes, adquirir un nou accelerador lineal, un equip PET-TAC o equips de radiologia i ecografia, que ja han estat licitats.

Nou equip directiu

Durant la seua visita a l’Hospital d’Alzira, la consellera Montón també ha anunciat els noms del nou equip directiu del Departament de Salut de la Ribera.

D’aquesta forma, al nom de la seua directora-gerent, la Dra. Isabel González, que ja havia estat anunciat el passat 23 de març, se sumen ara els del Dr. Miguel Barber, com a director assistencial; la Dra. Liliana Fuster, com a directora mèdica, i la Dra. Brega del Pi, com a directora d’Atenció Primària.

Així mateix, Salvador Llopis és el nou director d’Infermeria, mentre que Carmen López assumeix l’Adreça de Gestió Econòmica.

En la seua intervenció, Carmen Montón s’ha mostrat “satisfeta” per la culminació del procés de reversió i ha agraït el seu treball i dedicació “a tots els professionals que han estat implicats i ho han facilitat”.

: Valencià

- Publicitat -
- Advertisement -
- Publicitat -Apunt Xixona

Segueix-nos

13,333FansLike
978FollowersFollow
2,458FollowersFollow

També és notícia

- Publicitat -Alcora
- Publicitat -Cuentacuentos
- Publicitat -Borriana_Comerç
- Publicitat -Brobit

Notícies relacionades

Onda estrena ‘oficialment’ Nadal amb l’encesa de llums

Dos óssos gegants han acompanyat l'alcaldessa i la regidora de festes en la màgia de l'inici d'unes celebracions que ofereixen una àmplia programació virtual i presencial amb més d'una vintena d'actes.

SAÓ guanya les eleccions al claustre de l’UJI

És la tercera vegada consecutiva que guanya els comicis electorals universitaris.

Sanitat registra 1.722 nous casos de coronavirus i 13 defuncions

Per províncies els nous casos positius són: 143 a Castelló, 520 a Alacant i 1.059 a València.

Facebook i Instagram eliminaran les ‘fake news’ contra les vacunes de la Covid-19

Algunes de les informacions que no admetran les dues xarxes socials són les afirmacions que les vacunes contenen microxips o les teories conspiratives que s’han demostrat falses, com que s’està utilitzant sense el seu consentiment poblacions específiques per a provar la seguretat de la vacuna.

Investigadores Vila-realenques de batxillerat guanyen un certamen del CSIC

Dues estudiantes de 1r de Batxillerat del Col·legi Santa Maria de Vila-real han aconseguit el 1r premi en el XXXII Congrés Joves investigadors, el més prestigiós d’Espanya a nivell juvenil, organitzat per l'Institut de la Joventut, el Ministeri d'Universitats i el CSIC.
- Advertisement -

: Valencià