Sanitat intensificarà la vacunació contra la grip per a “destriar” simptomatologia comuna a la Covid-19

El president de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig, ha anunciat que enguany s'avançaran les dades i es tractarà d'arribar més que mai al màxim número possible de persones en una campanya massiva.

Reforçar la campanya de vacunació contra la grip i arribar així al màxim número de persones possibles és una de les fites que s’ha marcat Sanitat enguany. L’objectiu és “anar destriant la simptomatologia comuna a la covid” per a poder detectar els casos reals de possible coronavirus, tal com ho ha explicat el president de la Generalitat Ximo Puig en la seua visita d’este dilluns a l’hospital de campanya de Castelló.

Puig, acompanyat de la Consellera de Sanitat, Ana Barceló, ha destacat la importància de la conscienciació a l’hora de vacunar a tota la població de risc.

A més, el president també ha reconegut que esta pandèmia ha posat en evidència “alguns punts febles del sistema social”, per això, ha anunciat: “anem a fer una “reforma potent” en la que ha reiterat que l’Atenció Primària serà clau per la “Sanitat del segle XXI que anem a vigoritzar i a millorar la seua organització”.

A este respecte, Puig ha afirmat que “es comptarà a l’opinió dels professionals i de la societat”, i és que cal recordar que alguns dels anuncis que més malestar van crear en el sector sanitari i que més reaccions van provocar han tingut a veure amb decisions “unilaterals” preses per les administracions que ja van denunciar distints col·lectius i que van generar inclús fòrums de debats amb milers de professionals reivindicant mitjans i eixe canvi de reestructuració al que, precisament, este dilluns s’ha referit el president en la seua visita a Castelló.

RESIDÈNCIES DE PERSONES MAJORS

Quant a les “febleses sanitàries” detectades en este període, Puig en referència a les residències de persones majors ha reconegut “la necessitat de millorar la connexió sanitària” tot i que ha demanat que no “s’estigmatitze les residències”. Tot i això, i en referència a quan es facilitarà les dades “reals” de persones mortes en estos centres residencials, Puig ha evitat pronunciar-se encara que ha reiterat la “garantia absoluta de transparència”.

A este respecte, cal recordar que durant estos mesos, la Generalitat Valenciana, i en concret la Conselleria de Sanitat en la compareixença diària de la Consellera Barceló, ha anat modificant els criteris quant al tipus de dades facilitades. De fet, en un primer moment, les xifres s’oferien per Departaments de Salut i finalment, davant l’insitència social, van ser per municipis. Però encara, pot ser una de les més buscades, que fins al moment, no s’ha fet pública per cap font oficial, ha estat la de la xifra i localització dels residents en estos centres de majors que han estat víctimes mortals de la pandèmia als diferents espais de la Comunitat Valenciana”.

CatalanSpanish