20.6 C
Valencia

Sanitat confirma 6 nous casos en la Comunitat de coronavirus

La Conselleria de Sanitat ha confirmat sis nous casos de coronavirus en la Comunitat Valenciana, amb el que el nombre de contagis ascendeix a 37.

- Publicitat -AVL

La consellera de Sanitat Universal i Salut Pública, Ana Barceló, ha mantingut este matí una reunió amb el President de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig. La trobada ha servit per a informar-lo i analitzar la situació actual sobre el coronavirus en la Comunitat Valenciana, així com dels temes que es van tractar ahir en la sessió extraordinària del Consell de la Unió Europea a la qual Barceló va acudir al costat del Ministre de Sanitat, Salvador Illa, com a representant de totes les comunitats autònomes d’Espanya.

La consellera ha explicat que la Comissió Europea va valorar l’evolució del coronavirus als països de la Unió Europea des de l’última reunió el 13 de febrer, celebrada també a Brussel·les. A més, es va debatre i va posar en marxa una sèrie de mesures destinades a reforçar els diferents sistemes nacionals de salut, a planificar l’atenció hospitalària davant una possible evolució de la malaltia i a proporcionar material i equips de protecció i d’assistència, de cara a protegir als professionals i a tractar amb major eficàcia als pacients.

Per això, Barceló ha volgut destacar que “no és el moment d’expandir la por, sinó de prendre les decisions necessàries per a frenar el coronavirus sempre tenint com a base les evidències científiques”. A més, ha remarcat que “cap decisió, ni per part del Ministeri ni per part de cap comunitat autònoma, es pren sense atendre el criteri dels especialistes ni la situació de la resta de comunitats. És a dir, cap decisió és arbitrària ni unilateral”.

La situació actual en la Comunitat Valenciana

Després de les proves realitzades al llarg de la nit i este matí, s’han registrat 6 nous casos positius de coronavirus en la Comunitat Valenciana: un cas importat que ha sigut diagnosticat a l’Hospital La Fe de València; tres casos secundaris, detectats després de l’estudi realitzat a un positiu a la província d’Alacant que també havia viatjat a Itàlia; un cas que presentava un quadre de pneumònia i que es troba hospitalitzat a València; i un cas secundari també a l’Hospital Arnau de Vilanova, contacte de tres pacients ja diagnosticats en este hospital.

La consellera recordava que ahir es va donar la primer alta dels casos detectats en la Comunitat Valenciana, després que el pacient de l’Hospital de la Plana donara negatiu en les anàlisis realitzades. Per tant, en estos moments tenim 35 casos actius en la Comunitat Valenciana. Les xifres són les següents:

· 1 pacient donat d’alta
· 1 pacient mort, detectat a partir d’una necròpsia
· Un total de 37 casos positius

Els 35 casos actius, distribuïts per província, són:

· 2 a Castelló
· 23 a València
· 10 a Alacant

De tots estos casos, 13 es troben ingressats i 22 es recuperen en els seus domicilis.
D’altra banda, Barceló ha assenyalat que s’han realitzat, fins al moment, un total de 1.078 proves amb resultat negatiu, i el telèfon 900 300 555, ha atés més de 6.700 crides des de la seua posada en marxa.

Tota la informació actualitzada en: http://www.san.gva.es/coronavirus

: Valencià

- Advertisement -
- Publicitat -GVA_CEICE

Segueix-nos

12,707FansLike
978FollowersFollow
2,458FollowersFollow

També és notícia

- Publicitat -Vila-real
- Publicitat -DipCas
- Publicitat -onda
- Publicitat -Brobit

Notícies relacionades

Troben a Petrer el cadàver d’un home desaparegut a Ontinyent

Han trobat el cos sense vida del desaparegut en una séquia amb aigua en la partida de Santa Bàrbara de Petrer.

Pedro Sánchez descarta un nou confinament per a tota Espanya

Tot i que hi ha matisat que "no es pot tancar cap porta."

Gent Gran organitza tallers virtuals d’envelliment actiu en Castelló

La Regidoria estudia recuperar la presencialitat dels cursos de cara a 2021 si la situació epidemiològica ho permet.

La Diputació de Castelló activarà el 15 d’octubre una nova edició del programa Castelló Sènior

El termini d'inscripcions per al programa estarà obert entre el 15 i el 30 d'octubre de 2020, amb un total de 10.000 places disponibles que s'estructuren en 3 programes vacacionals.

Busquen casa per a 96 gats despres de desnonar al seu amo a Gandia

Protectores d'animals i l'Ajuntament de Gandia busquen una llar per a 96 gats que han hagut de ser acollits després del desnonament del seu amo, que convivia amb tots ells en un pis.
- Advertisement -

: Valencià