30.4 C
Valencia

Sanitat confirma el primer rebrot de coronavirus en la Comunitat Valenciana

Sanitat havia ocultat durant diversos dies este focus d'infecció.

- Publicitat -AVL

Salut Pública va iniciar una investigació de tres casos, membres d’un mateix nucli familiar, que presentaven infecció activa per coronavirus. Esta investigació va portar a estudiar possibles contactes en l’empresa on treballen. En concret s’han realitzat proves PCR a 349 treballadors d’esta empresa, situada a Rafelbunyol.

Com ja va avançar Actualitat Valenciana, l’empresa càrnia de Rafelbunyol havia detectat estos casos i malgrat que CCOO havia denunciat la situació Sanitat va ocultar durant diversos dies este rebrot.

Després de l’estudi i comprovacions exhaustives de cada mostra, Salut Pública ha pogut comprovar que 345 han donat resultat negatiu i, hui mateix, saber que existeixen quatre casos amb infecció activa, per la qual cosa confirma que existeix un brot epidèmic amb un total de set casos, inclosos els tres membres de la unitat familiar, per la qual es va iniciar l’estudi i seguiment.

Salut Pública continuarà realitzant investigacions en alguns d’estos casos per a confirmar la seua capacitat de transmissió. També està previst realitzar PCR al voltant de 100 treballadors més. Les primeres estimacions epidemiològiques apunten cap a un baix índex de transmissió, però es considera oportú continuar realitzant PCR per a poder descartar més casos en tota aqueixa àrea de treball.

Tant a l’empresa com al seu servei de prevenció de riscos laborals se’ls ha reiterat les següents indicacions al costat de l’estratègia de prevenció del Ministeri:

  • Davant un cas sospitós nou, se li realitzarà una PCR en les primeres 24 hores. Es considera cas sospitós a qualsevol persona amb un quadre clínic d’infecció respiratòria aguda d’aparició sobtada de qualsevol gravetat que cursa, entre altres, amb febre, tos o sensació de falta d’aire. Altres símptomes com la odinofagia, anòsmia, ageusia, dolors musculars, diarrees, dolor toràcic o cefalees, entre altres, poden ser considerats també símptomes de sospita d’infecció per SARS-CoV-2.
  • Tots els casos sospitosos es mantindran en aïllament a l’espera del resultat de la PCR i s’iniciarà la cerca dels seus contactes estrets.
  • Per a la reincorporació al seu lloc de treball serà necessària la realització d’una PCR, a més de la resolució de símptomes almenys 3 dies abans, i amb un mínim de 10 dies des de l’inici dels símptomes.
  • És important que quan un treballador tinga simptomatologia no acudisca a treballar i el pose en coneixement del seu centre d’atenció primària o el seu servei de prevenció
  • Les persones en aïllament per contacte estret hauran de complir el període d’aïllament estipulat pel protocol del Ministeri de Sanitat i no podran acudir al treball fins que este aïllament siga alçat pel seu centre d’atenció primària o el seu servei de prevenció.
  • En cap cas les persones a l’espera del resultat de les proves haurien d’anar a treballar.

: Valencià

- Advertisement -
- Publicitat -GVA_CEICE

Segueix-nos

12,758FansLike
978FollowersFollow
2,458FollowersFollow

També és notícia

- Publicitat -DiVal
- Publicitat -DipCas
- Publicitat -onda
- Publicitat -Brobit

Notícies relacionades

Declarat a Sueca altre brot de covid-19 per contacte social

Des que es comptabilitzen els casos de coronavirus el municipi ha tingut 157 persones malaltes

Ontinyent suma un altre dia amb brots de coronavirus, esta vegada amb 9 contagiats

Els contagiats de hui han sigut a través d'un contacte social.

Detectats a Castelló 5 brots de coronavirus en un dia amb 16 contagiats per contacte social

Des que es comptabilitzen els casos de coronavirus el municipi ha tingut 1315 persones malaltes

Detectat un brot de coronavirus a Sant Mateu per contacte social

Des que es comptabilitzen els casos de coronavirus el municipi ha tingut 15 persones malaltes

Detectat un brot de coronavirus a una empresa d’Alberic

Des que es comptabilitzen els casos de coronavirus el municipi ha tingut 57 persones malaltes.
- Advertisement -

: Valencià