Sanitat destina 61,3 milions per a contractar 9.407 professionals aquest estiu, un 8,84% més

Puig: "Anem a fer l'esforç més important de la història per a garantir la millor atenció pública"

La Conselleria de Sanitat destinarà 61,3 milions d’euros per a contractar 9.407 professionals per a cobrir els plans de vacances i reforços, la qual cosa suposa un 8,84% més de contractacions i un 6,8% més de pressupost que l’any passat.

El president de la Generalitat en funcions, Ximo Puig, ha destacat aquest dijous, durant la seua intervenció en el ple d’investidura, que aquest estiu “anem a fer l’esforç més important de la història per a garantir la millor atenció pública en centres de salut i ambulatoris de les zones de gran afluència turística” gràcies a aquesta inversió, que suposa un 25% més que en 2015.

Rovira  

En concret, el Pla de Vacances, que contempla les substitucions per a les vacances del personal sanitari de tots els nivells assistencials, contempla 8.985 contractes i el Pla de Reforços altres 422 professionals en 104 centres d’Atenció Primària consultoris de desplaçats en les zones de major afluència turística.

Sobre este tema, la consellera de Sanitat en funcions, Ana Barceló, ha destacat en un comunicat que amb aquest pla es garanteix l’assistència en qualsevol punt de la Comunitat Valenciana, tant en els municipis turístics que veuen incrementada la seua població com en els no turístics.

Per categories, els nous contractes corresponen l’11,8% a personal facultatiu, el 32,2% a infermers i el 23,2% a tècnic en cures auxiliars d’infermeria.

En concret, el pla de vacances o substitucions del personal sanitari està dotat de 57.054.761,32 euros per a cobrir 8.985 contractacions, enfront de les 8.227 de l’any passat, la qual cosa suposa un 9,21% més.

Per categories, el 32,1% d’aquests contractes corresponen a infermers, el 24,2% a personal tècnic cures auxiliar d’infermeria i un 10,4% a personal facultatiu. En total, la mitjana de cobertura activa de llits hospitalaris és del 90,23%: el 90,7% al juliol, el 87,95% a l’agost i 92,03% al setembre.

A més, ha ressaltat que aquest estiu, com a novetat, s’obriran la Unitat d’Hospital a Domicili (UHD) i la Unitat de Prevenció de Riscos Laborals, les dos en el Departament de Sagunt; un Punt d’Atenció Continuada (PAC) d’Alboraia en el Departament Clínic-Malva-rosa; les unitats de Ressonància Magnètica i PET/TAC en el Departament d’Alacant-Sant Joan, juntament amb la UTCA del departament per a pacients amb trastorns de l’alimentació; i les unitats de SAMU de Morella i Villafranca en el Servei d’Emergències Sanitàries de Castelló.

A més, enguany estaran funcionant reforçades les unitats de Neonatología i UCI Neonatal dels departaments de la Fe i d’Alacant-Hospital General.

PROGRAMA DE REFORÇOS

El programa de Reforços d’Estiu, per la seua banda, està dotat amb 4.271.681,44 euros i preveu la contractació de 422 professionals: 128 en la província de Castelló, 186 en la de València i 108 a Alacant.

D’aquesta manera, les noves contractacions aniran destinades a reforçar tant els centres d’Atenció Primària ja existents com la posada en funcionament de la xarxa de consultoris d’estiu habilitats per a atendre la població desplaçada, situats estratègicament en els municipis i zones turístiques de major presència durant aquesta època de l’any.

Aquests professionals s’han assignat a un total de 104 centres d’Atenció Primària: 25 en la província de Castelló, 26 en la d’Alacant i 53 en la de València.

A més, s’ha programat l’obertura de 36 consultoris d’estiu en localitats amb notable augment de la població estival: 18 d’ells en la província de Castelló, 11 a València i 7 a Alacant amb la següent localització:

Els consultoris d’estiu que s’obrin en la província de Castelló són el d’Alcalà de Xivert Alcossebre Las Fuentes; Peníscola Peñismar; Peníscola Sorolla; Benassal Feunete en Segures; Almassora La Torre; Benicàssim Atlanta; Benicàssim Azulmar; Benicàssim Vilamar; Orpesa del Mar La Concha; Orpesa La Marina; Oropesa Avenida del Mar; Benicàssim Vila-real; Marjaleria; Torreblanca Torrenostra; Borriana Grau; Moncofa; Nules; i Xilxes.

En la província de València s’obrin consultoris d’estiu per a atendre la població desplaçada a Puçol Platja; El Puig Santa Maria; Bellreguard platja; Piles; Daimús platja; Miramar platja; Tavernes platja, Xeraco, Cullera Mareny de Sant Llorenç i a Sueca Les Palmeretes i el Mareny Blau.

En la província d’Alacant obriran els consultoris de Calp La Fossa; Dénia Les Marines; Xàbia Arenal; Alacant Urbanova; Santa Pola Casa del Mar; Santa Pola de l’Est; i Santa Pola Platja.

PublicitatJuega Limpio Orihuela