Sanitat destinarà 35,2 milions a reduir la llista d’espera i augmentarà un 21,6% la inversió en investigació

Seguirà amb la reversió del departament de Dénia i començarà a abordar la de Torrevieja per al 2021.

Publicitat

La Conselleria de Sanitat destinarà 35,2 milions d’euros l’any 2020 a reduir la llista d’espera en tots els nivells assistencials, amb la contractació de 128 treballadors per a optimitzar el rendiment dels quiròfans, i augmentarà un 21,6% la inversió en innovació per a contractar nous investigadors i combatre la temporalitat i falta d’estabilitat que pateixen.

Per al pròxim any també està prevista “la major Oferta d’ocupació” de la sanitat valenciana, ja prevista amb l’acumulació d’oposicions dels últims anys, a l’espera de la convocatòria de l’OPE del 2020. La dotació per a personal augmenta un 6% fins als 2.888 milions, amb el compromís de reconéixer la carrera professional dels interins.

PublicitatRovira  

La reversió del departament de Dénia (Alacant) “segueix entre els objectius encara que porta el seu temps”, com ha subratllat la consellera, Ana Barceló, en la presentació dels comptes a Les Corts davant les crítiques de l’oposició. Encara que no ha al·ludit a este projecte en la seua intervenció, ha garantit que la Generalitat donarà compte del procés una vegada estiga tancat.

També s’ha compromés al fet que la reversió del de Torrevieja (Alacant) arrancarà quan finalitze la concessió l’octubre del 2021 –amb el decret tancat un any abans per a donar avís a l’empresa que no continuarà la gestió privada– i al fet que el conveni col·lectiu de l’Hospital de la Ribera, a Alzira (València), “es negociarà d’acord a la legalitat” després de la reversió de l’any passat.

PublicitatJuega Limpio Orihuela