viernes, 26 abril 2024

Noticias de Castellón y provincia

Sanitat i Diputació, units pel seguiment del Consorci Hospitalari Provincial

La consellera Ana Barceló, junt el president provincial, José Martí, ha visitat estes instal·lacions de referència oncològica a la Comunitat Valenciana

La consellera de Sanitat Universal i Salut Pública, Ana Barceló ha visitat este dijous el Consorci Hospitalari Provincial després d’una reunió amb el president de la Diputació, José Martí en la que entre altres coses s’ha decidit la creació d’una comissió de seguiment mensual d’este Consorci en una col·laboració “important per a la província”, com ha destacat Martí.

Esta comissió, que estarà composta per la diputada Charo Miralles, el director territorial de Sanitat i el gerent del consorci hospitalari provincial, buscarà continuar consolidant “la figura d’este centre sanitari com referent oncològic a la Comunitat”, com ha apuntat la consellera. I a la vegada posa de manifest l’aposta de la conselleria per seguir treballant “per estar a l’avantguarda de la tecnologia i que la ciutadania conega totes les prestacions que ofereix este centre a tots els pacients de la província”, com ha destacat Barceló.

Pel que fa a la visita al centre sanitari, en la qual president i consellera han estat acompanyats de l’equip directiu de l’hospital, amb el director gerent, Joaquín Sanchis, al capdavant, la consellera ha recordat que Sanitat ha invertit en tecnologia de radiodiagnòstic quasi 4 milions d’euros “per a un hospital en el qual pràcticament el 80% de l’activitat es destina a malalts oncològics”.

Segons s’ha reiterat a la visita d’este dijous, el centre sanitari es troba en estos moments a l’avantguarda nacional en equipament de l’àrea de diagnòstic per la imatge, amb l’adquisició en els últims tres anys d’equips d’alta tecnologia que han millorat el diagnòstic del càncer en precisió i rapidesa.

Però no s’ha d’oblidar tampoc que en referència a les inversions, cal recordar però que una de les més costoses ha estat la de la posada a punt, de nou, d’una de les equipacions més importants dels últims temps i que han estat parades tota una dècada amb el prejudici que això ha ocassionat a milers de pacients que han denunciat sense èxit esta situació.

Un centre oncològic competitiu

Barceló i Martí han tingut l’oportunitat de visitar la instal·lació que alberga l’accelerador lineal adquirit amb la donació de la Fundació Amancio Ortega i que en l’actualitat es troba pendent de l’autorització del Consell de Seguretat Nuclear per a iniciar les irradiacions en fase de proves.

El gerent del centre ha explicat que la renovació total dels equips d’alta tecnologia ha permés acabar amb l’obsolescència de l’equipament que va trobar quan va accedir a la direcció. “Ens hem convertit en un centre oncològic competitiu, capaç de donar resposta de forma adequada a les necessitats de les noves teràpies”, ha ressaltat Sanchis.

La consellera i el president de la Diputació han comprovat l’ampliació del servei de medicina nuclear, on s’han posat en marxa recentment un PET-TAC d’última generació i una nova gammacámara que se suma a la que ja tenia el centre. La major part de les exploracions són oncològiques, però cal assenyalar que el nou PET-TAC permet a més la detecció de malalties neurodegeneratives com l’Alzheimer.

La posada en marxa d’aquests dos equips ja ha permés que en el primer semestre de l’any les exploracions de medicina nuclear aconseguisquen la xifra de 3.757, la qual cosa suposa un increment del 34% respecte al mateix període de l’any passat.

Pel que fa al servei de Radiodiagnòstic compta en l’actualitat amb avançats equips. En concret, la unitat de mama disposa d’un nou mamògraf digital directe amb sistema de tomosíntesis i un ecògraf que ofereixen grans capacitats diagnòstiques en afavorir la detecció del càncer de mama en fases molt primerenques.

Així mateix s’ha renovat un dels ecògrafs destinat a ecografies generals amb un equip d’alta gamma, s’ha adquirit un equip portàtil digital directe monitorat per a fer exploracions a pacients d’urgències i hospitalitzats que tenen contraindicat el desplaçament, i s’ha instal·lat una nova sala de telecomandament.

A aquestes adquisicions se suma ara l’actualització de la ressonància magnètica, l’única de la Comunitat que va passar en 2014 de ser privada a pública, la qual cosa ha permés un estalvi a l’hospital d’aproximadament 3 milions d’euros.

 

Últimas noticias

Contenido relacionado