24.4 C
Valencia

Sanitat administra més de 33.000 dosis de vacuna contra la grip en el primer dia de campanya

Per províncies, a Castelló s'han administrat 4.169 dosis, a Alacant 10.901 dosis i a València 18.040 dosis

- Publicitat -AVL
- Publicitat -

Es pot demanar cita a través de l’APP GVA+Salut, per via telefònica i per la pàgina web de la Conselleria de Sanitat.

Els centres sanitaris de la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública han administrat un total de 33.110 dosis durant el primer dia de campanya de vacunació contra la grip d’esta temporada 2020-2021.

- Publicitat -

Per províncies, a Castelló s’han administrat 4.169 dosis, a Alacant 10.901 dosis i a València 18.040 dosis.

La major part d’estes dosis, el 50%, han sigut administrades a persones amb patologia cardiovascular i respiratòria, com ha sigut habitual en campanyes anteriors de vacunació. Així mateix, s’ha facilitat ja un total de 180.476 cites per a la vacunació enfront de la grip estacional a les persones pertanyents als grups de risc.

- Publicitat -

Este és el balanç del primer dia de la campanya de vacunació contra la grip d’esta temporada 2020-2021, que es prolongarà fins al 31 de gener de 2021, i en la qual està previst distribuir un total d’1.256.100 dosis als grups considerats de risc.

Per províncies, a Castelló es distribuiran un total de 139.478 dosis, a Alacant 451.296 dosis i a València 644.825 dosis. A les quals cal sumar 20.500 dosis de reserva. La Conselleria de Sanitat ha adquirit 810.000 d’estes dosis i 446.100 a través d’un acord amb el Ministeri de Sanitat.

- Publicitat -

Els grups de risc són similars als anys anteriors: persones majors de seixanta-cinc anys i persones menors d’aqueixa edat però que tenen algun factor de risc, fonamentalment, malalties cròniques (malalts cardiovasculars, respiratoris, renals, immunodeprimits, diabètics o amb obesitat mòrbida), embarassades i personal de serveis essencials, no solament personal sanitari, sinó també altres col·lectius professionals com a bombers, policia local, policia nacional, etc.

Enguany és especialment important que els grups de risc es vacunen contra la grip. En este sentit, l’objectiu és aconseguir la vacunació del 75% en persones majors de seixanta-cinc anys i personal sanitari i d’un 60% en la resta de grups de població de risc.

Sol·licitud de cita

Per a facilitar la vacunació i fer-ho d’una manera segura s’han generat agendes en els centres de salut per a ordenar l’administració de la vacuna en els centres amb cita i que no hi haja risc per a les persones que es vacunaran.

D’esta manera, s’ha començat ja a telefonar per a donar cita a les persones pertanyents a estos grups de risc, i també es podrà demanar a través de l’app GVA+Salut i per internet a través de la pàgina web de la Conselleria de Sanitat.

La vacuna enfront de la grip ha demostrat durant molts anys que és segura i eficaç. Cal recordar que la grip és un procés banal en persones sense patologia, però pot provocar complicacions en persones amb patologies o en embarassades i que les persones vacunades tenen un menor risc de patir complicacions.

: Valencià

- Publicitat -
- Advertisement -
- Publicitat -DiVal

Segueix-nos

13,076FansLike
978FollowersFollow
2,458FollowersFollow

També és notícia

- Publicitat -Tomatadepenjar
- Publicitat -Castelló_Alternatives
- Publicitat -Borriana_Calistenia
- Publicitat -Brobit

Notícies relacionades

Mor l’actor Sean Connery als 90 anys

El reconegut actor britànic compta amb una àmplia trajectòria en la indústria cinematogràfica entre la qual destaca la seua estel·lar interpretació de James Bond.

Sanitat confina la residència universitària “Ausias March” de València després de detectar 72 casos positius

La consellera Ana Barceló dicta una resolució per la qual els residents hauran de romandre en aïllament durant 10 dies

Una primera anàlisi de les aigües residuals detecta una alta concentració de covid-19 a Llíria

La setmana vinent es prendran noves mostres per a anticipar-se a l'evolució epidemiològica

Nit de greus disturbis a Burgos i Barcelona contra l’Estat d’Alarma

A Barcelona va haver-hi desenes de ferits i 12 detinguts després d'alguns saquejos.

La Diputació de València activa el teletreball per a la mitat de la seua plantilla

• L'objectiu de la corporació provincial, amb una plantilla de 1.200 treballadores i treballadors, és garantir els serveis que presta la institució preservant la salut del funcionariat
- Advertisement -

: Valencià