20 C
Valencia

Sanitat adverteix que s’esgotarà “temporalment” l’únic antiviral contra la covid

L'Agència Espanyola de Medicaments i Productes Sanitaris (Aemps) ha informat que l'estoc disponible en estos moments a Espanya de remdesivir, únic medicament antiviral autoritzat contra la Covid-19, s'esgotarà temporalment.

- Publicitat -AVL

L’Agència Espanyola de Medicaments i Productes Sanitaris (Aemps), que depén del Ministeri de Sanitat, ha informat que l’estoc de remdesivir a Espanya “s’esgotarà temporalment en les pròximes hores” a causa de l’increment de casos positius en l’última setmana. S’espera que al llarg de la setmana que ve es rebrà un nou enviament com a part del contracte de la Comissió Europea. El remdesivir es, ara mateix, l’únic medicament antiviral autoritzat contra la Covid-19

En un comunicat, l’Aemps explica que en el moment de l’autorització, amb situació epidemiològica de juliol, el laboratori titular del fàrmac va garantir “un estoc suficient de remdesivir a Espanya per a cobrir les necessitats fins a poder incrementar la seua producció”. “No obstant això, amb l’increment del nombre de casos, l’estoc disponible s’esgotarà en les pròximes hores”, reconeix el text.

Estos enviaments formen part del contracte que la Comissió Europea va firmar amb l’empresa farmacèutica Gilead per a garantir l’accés a remdesivir a 30.000 pacients durant els pròxims mesos fins a la compra centralitzada que es farà efectiva a l’octubre. Espanya va rebre el primer enviament (de tres previstos) la setmana passada. El segon està previst per a la setmana pròxima.

: Valencià

- Advertisement -
- Publicitat -GVA_CEICE

Segueix-nos

12,784FansLike
978FollowersFollow
2,458FollowersFollow

També és notícia

- Publicitat -DiVal
- Publicitat -DipCas
- Publicitat -onda
- Publicitat -Brobit

Notícies relacionades

Un brot per contacte social deixa 3 contagiats de coronavirus més a l’Alcúdia

La Comunitat Valenciana ha registrat en l'última jornada 621 nous contagis de coronavirus confirmats per prova PCR

Onda registra un brot de coronavirus per contacte social

La Comunitat Valenciana ha registrat en l'última jornada 621 nous contagis de coronavirus confirmats per prova PCR,

Detectat un brot de coronavirus en una empresa d’oci de Benimodo

Este brot afecta 8 persones, totes elles han donat positiu en les proves PCR i actualment guarden quarantena així com les persones amb les quals ha tingut un contacte pròxim.

Dos brots en Carlet per contacte social provoquen 15 positius més

Malgrat les mesures que Carlet ha imposat després de les no-festes. Esta localitat de la Ribera se situa en el punt de mira de Sanitat per l'alt volum de casos positius que té.

Teulada registra un brot de coronavirus per contacte social

Les persones que han donat positiu romanen confinades per ordre de la Conselleria de Sanitat.
- Advertisement -

: Valencià