Sanitat firma la reforma de l’Hospital General d’Alacant

Amb una inversió de 5,6 milions d'euros, és l'actuació de major envergadura escomesa en aquest centre en els últims 20 anys.

El projecte d’execució de les obres de reforma i ampliació de les Urgències Generals i Pediàtriques, així com de la Unitat de Curta Estada de l’Hospital General Universitari d’Alacant és ja una realitat.

Aquest dilluns s’ha celebrat la signatura de l’acta de replanteig, en la qual han estat presentes ho equipe directiu del Departament de Salut Alacant-Hospital General, la direcció facultativa de l’obra, representants de l’empresa adjudicatària i arquitectes del Servei d’Infraestructures de la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública, amb el cap al capdavant, José Ramón Manuel Enguídanos.

Rovira  

L’acta de replanteig certifica la disponibilitat dels terrenys i la viabilitat del projecte, donant llum verda perquè en els pròxims dies puga començar la primera fase dels treballs, el termini d’execució dels quals previst es de 29 taules.

Es tracta de l’obra de millora de les infraestructures de major envergadura escomesa en aquest centre hospitalari en els últims 20 anys, que finalment s’ha adjudicat per 5,6 milions d’euros. En concret, l’última reforma realitzada en el Servei d’Urgències es remunta a l’any 1991 i es va tractar d’una reforma parcial.

Després d’aquesta actuació, la superfície construïda del Servei d’Urgències Generals i Pediàtriques serà de 6.252 metres quadrats, dels quals 3.350 seran de nova construcció i en els 2.902 metres quadrats restants s’escometrà una profunda reestructuració.

“L’objectiu principal és millorar la prestació del servei i poder donar una resposta de qualitat a les necessitats assistencials dels nostres pacients, així com la millora de les condicions en les quals el personal sanitari desenvolupa la seua labor”, ha apuntat el gerent, Miguel Ángel García.

L’execució de l’obra es realitzarà per fases, de manera que es concilie amb el funcionament de l’hospital i sense que l’activitat assistencial es veja afectada. En línies generals, aquest projecte suposa l’execució d’un nou edifici annex de tres plantes i la remodelació de la primera planta de l’edifici existent.

Nou accés i escala d’evacuació

En aquesta primera fase de les obres, que s’estendrà fins a finals d’any, es realitzaran algunes reorganitzacions que, pel moment, no afectaran els pacients ni a l’assistència. “Durant aquesta fase es crearà un nou accés a les Urgències generals, que estarà disponible a partir de la fase dues i serà de caràcter provisional, mentre duren les obres de reforma”, ha assenyalat la subdirectora Econòmica, Julia Sánchez.

Així mateix, es canviarà d’ubicació l’escala d’evacuació, amb el fi de garantir l’eixida descendent de l’hospital durant el procés de construcció.

El projecte sorgeix de la necessitat d’adequació i ampliació dels espais actuals d’un servei que atén més de 180.000 urgències a l’any i una mitjana de 500 urgències al dia i suposarà, a més, “una major humanització dels espais, ja que s’afavoreix la privacitat del pacient i la il·luminació natural, con ho fi de millorar l’atenció específica del pacient d’avançada edat”, com ha subratllat el cap del Servei d’Urgències, Pere Llorens.

Aquest augment dels espais “suposarà l’ampliació de la Sala de Crítics, que estarà dotada d’alta tecnologia; de la Sala de Radiodiagnòstic del Servei d’Urgències, que comptarà con un TAC i sales d’ecografia, així com els espais de les àrees d’Observació i de Butaques. Així mateix, aquesta reforma permetrà la creació d’una sala especial d’aïllament per a pacients con malalties infeccioses”, ha apuntat el doctor Llorens.

PublicitatJuega Limpio Orihuela