Sanitat contempla realitzar fins a 172 contractes de reforç en el seu pla de contingència enfront de la grip

Per províncies, als hospitals de Castelló es preveu realitzar fins a 15 noves contractacions, 49 a Alacant i 108 a València

La Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública disposa d’un pla de contingència que inclou una sèrie de mesures a implementar en funció de l’evolució de l’augment de demanda assistencial per motius relacionats amb la patologia hivernal, especialment la grip, l’ona epidèmica de la qual, en la Comunitat Valenciana, sol iniciar-se a principis de gener i aconseguir el seu pic unes quatre o sis setmanes després.

Aquest pla contempla mesures per a donar resposta i reforçar els serveis sanitaris en funció de l’increment de la pressió assistencial en els centres del sistema valencià de salut. Aquesta resposta afecta tant als hospitals (serveis d’urgència, observació, sales d’ingrés), com a l’Atenció Primària.

D’aquesta manera, enguany estan previstes 172 contractacions als hospitals valencians amb la finalitat de reforçar els serveis d’urgències, un 42% més que l’any passat (121 contractacions). En concret, es preveu la contractació de 15 professionals de Medicina, 73 d’Infermeria, 59 per a personal tècnic en Cures Auxiliar d’Infermeria i 25 zeladors o zeladores, amb una dotació pressupostària de 800.000 euros.

Les contractacions s’aniran realitzant en funció de la demanda assistencial en cada departament de salut.

Per províncies, a Castelló es reforçarà l’atenció de les urgències amb 15 contractes nous, a Alacant amb 49 i a la província de València amb 108 nous contractes.

Reforç en Atenció Primària i possibilitat d’ampliar llits

A això cal sumar el reforç que es realitza en Atenció Primària, actiu des del dia 1 d’octubre (dins del Pla de Reforç d’Hivern), que suposa enguany la contractació de 98 professionals més en aquelles àrees de salut que compten amb un major número de desplaçats, la qual cosa suposa una inversió de més d’1,5 milions d’euros.

Cal destacar que una altra de les mesures posades en marxa per la Conselleria de Sanitat i que suposarà un reforç en Atenció Primària és l’homogeneïtzació dels horaris dels Punts d’Atenció Continuada (PAC), que des del 15 de gener obriran tots a les 15.00 hores amb la finalitat d’oferir una millor atenció sanitària i més equitativa a tota la ciutadania de la Comunitat Valenciana.

Publicitat