21.5 C
Valencia

Sanitat i l’Ajuntament de València impulsen la coordinació de les accions conjuntes

- Publicitat -AVL
- Publicitat -

La Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública i l’Ajuntament de València han celebrat una reunió a través de la Comissió de Seguiment del Conveni marc que tenen establert ambdues institucions en matèria de salut, complert el primer any des que va entrar en vigor aquest Conveni, publicat el 8 de maig de 2017.

La directora general de Salut Pública de la Conselleria de Sanitat, Ana María García, s’ha reunit amb la regidora de Sanitat de l’Ajuntament de València, Maite Girau. Segons ha destacat la directora general de Salut Pública “estem reforçant i incrementant les accions conjuntes entre ambdues institucions per promocionar comportaments saludables en la ciutadania i protegir la salut de la població.

L’objectiu comú és millorar la salut, i per a això, hem desenvolupat procediments i eines comunes que faciliten les accions compartides per ambdues institucions en aquest àmbit a la ciutat de València”.

En paraules de la regidora de Sanitat, Salut i Esports de l’Ajuntament de València, Maite Girau, “estem molt satisfets amb la valoració del primer any de conveni entre l’Ajuntament, des de la Regidoria de Sanitat i Salut, i la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública, que ha donat un impuls important a les actuacions municipals en matèries com a prevenció de la salut, seguretat alimentària i sanitat ambiental. Aquest conveni és un exemple que quan les administracions sumen esforços els resultats i veuen reflectits en benefici de la ciutadania”.

- Publicitat -

Així, la ciutat de València és un dels municipis ja adherits a XarxaSalut, una xarxa en la qual participen ja 22 municipis adherits també a l’IV Pla de Salut de la Comunitat Valenciana, 15 d’ells a la província de València, 5 a Alacant i 2 a Castelló, tots ells amb el compromís de desenvolupar accions de promoció de salut local emmarcades en aquest pla.

Un altre exemple de col·laboració és el programa d’Activitat Física i Salut, que permet als centres d’atenció primària de la ciutat de València prescriure als seus pacients la pràctica d’activitat física en centres esportius municipals. Actualment, participen en aquest programa 14 centres d’atenció primària i 10 instal·lacions esportives municipals de València.

- Publicitat -

Seguretat Alimentària i Sanitat Ambiental

Finalment, ambdues entitats treballen conjuntament en activitats de seguretat alimentària i control oficial dels aliments. Durant aquest primer any des que es va signar el Conveni s’ha realitzat una reestructuració del control alimentari a la ciutat de València, integrant els serveis municipals en el Pla Oficial de Control de la Cadena Alimentària de la Comunitat Valenciana.

Així mateix, s’ha establert una millor coordinació en la lluita enfront del mosquit tigre i tractaments de vectors que permet un millor control de malalties.

: Valencià

- Publicitat -
- Advertisement -
- Publicitat -Apunt

Segueix-nos

13,565FansLike
978FollowersFollow
2,458FollowersFollow

També és notícia

- Publicitat -CJCV
- Publicitat -Plataforma

Notícies relacionades

- Advertisement -

: Valencià