Sanitat proporcionarà l’accés a l’historial clínic als afectats pel tancament d’iDental

Els expedients clínics es traslladaran a tres departaments de salut per a facilitar l'accés al seu historial clínic

Policia Idental
En la imatge dos agents custodien l'accés a una de les clíniques on es produeix un dels registres. EFE

La Policia ha desenvolupap una operació ordenada pel jutjat d’Instrucció número 5 de l’Audiència Nacional en les clíniques iDental de la Comunitat Valenciana per a poder rescatar els historials mèdics dels pacients afectats pel tancament d’estos centres.

La consellera de Sanitat, Ana Barceló, després de reunir-se amb els afectats d’iDental en la Comunitat Valenciana, ha anunciat que proporcionarà l’accés a l’historial clínic als afectats.

D’esta manera, s’està col·laborant amb l’operatiu des de la Direcció General d’Alta Inspecció Sanitària, i es basa en la presència d’inspectors de la Conselleria, que es faran càrrec de custodiar els expedients clínics.

A més, Barceló ha remarcat que “com als expedients estiguen en poder de la Conselleria de Sanitat es remetran a l’Audiència Nacional, que és qui ha ordenat l’obertura de les clíniques per a rescatar els expedients”.

En la Comunitat Valenciana s’estan investigant les cinc clíniques d’iDental: dos a la província de València (València i Alfafar), una a la província de Castelló (Betxí) i dues a la província d’Alacant (Alacant i Elx).

Finalment, la consellera ha mostrat el seu agraïment a la Plataforma d’Afectats iDental pel temps d’espera des que es va sol·licitar la reclamació dels expedients clínics i s’ha compromés a mantindre’ls informats des de la Direcció General d’Alta Inspecció.

Publicitat