Un total de 25.570 persones opten a 897 places d’infermer i infermera

Aquestes places formen part de la convocatòria de l'Oferta d'Ocupació Público (OPE) per a institucions sanitàries de 2015 i 2016

Un total de 25.570 persones estan convocades per a realitzar aquest diumenge, 21 d’octubre, els exàmens per a optar a 897 places (638 de torn lliure i 259 de promoció interna) de la categoria d’infermer o infermera d’institucions sanitàries. Aquestes places formen part de les convocatòries de 2015 i 2016.

Per províncies, 14.785 aspirants han sigut convocats a València, 8.380 a Alacant i 2.405 aspirants realitzaran l’examen a Castelló.

La Consellera de Sanitat Universal i Salut Pública, Ana Barceló, ha recordat que en tota la legislatura es convocaran més de 18.000 places, seguint el compromís reflectit en el Pacte per l’Estabilitat en l’Ocupació aconseguida amb els sindicats, que comporta la convocatòria anual d’OPE.

Aquestes més de 18.000 places són la suma de les places de les OPE de 2014, 2015 i 2016, així com les corresponents a les OPE de 2017 (ja aprovada amb un total de 6.790 places), 2018 i 2019.

“Amb tot això s’aconseguirà fer un gran pas en la lluita contra la precarietat i la temporalitat. Fins a 2019 es reduirà la taxa de temporalitat en més de 27 punts percentuals, en passar del 37,5% que hi havia el juny de 2015 al 10% una vegada s’executen les ofertes d’ocupació pública programades”, ha conclòs Ana Barceló.

Tal com ha recordat Barceló, aquesta és la segona oposició de la categoria la tramitació de la qual finalitzarà aquest equip directiu. Segons la consellera aquest fet es deu al fet que en el moment en què es va produir el canvi de Consell després de les eleccions de maig de 2015, el procés selectiu de la categoria havia sigut suspés en la seua execució com a conseqüència de diferents procediments contenciosos administratius. Aqueix procés selectiu corresponia a l’OPE de l’any 2007.

Exàmens en les tres províncies simultàniament

A causa del gran nombre de participants, la prova es realitzarà en les tres províncies de la Comunitat Valenciana; en diferents edificis i facultats de diferents universitats.

A Alacant, es realitzaran les proves en els aularis 1, 2 i 3 de la Universitat d’Alacant; facultat d’Educació de la Universitat d’Alacant (Carrer Aeroplano s/n Sant Vicent del Raspeig) Escola Politècnica Superior de la Universitat d’Alacant (Campus de Sant Vicent) i Facultat de Dret de la Universitat d’Alacant (Campus de Sant Vicent).

A Castelló, en les facultats de Tecnologia i Ciències Experimentals i en la Facultat de Ciències Jurídiques i Econòmiques, de la Universitat Jaume I (Avinguda Vicente Sos Bainat, s/n, Castelló de la Plana).

A València, els exàmens tindran lloc en els aularis Nord i Sud del Campus de Tarongers de la Universitat de València (Avinguda dels Tarongers, s/n.) i en les següents escoles i facultats de la Universitat Politècnica de València: a les escoles tècniques superiors d’Arquitectura, Enginyers de Camins, Canales i Ports, Enginyers Industrials, Enginyeria Agronòmica i del Medi natural, Enginyeria Informàtica, Escola Tècnica Superior d’Edificació, i Facultat d’Administració i Direcció d’Empreses.

En la pàgina web de la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública es faciliten les indicacions de l’hora i lloc de l’examen per a cada categoria, així com els enllaços a les pàgines web de les universitats per a la localització de les seues instal·lacions.

Publicitat