Sanitat inicia les obres d’ampliació i reforma del centre de salut de Sant Joan d’Alacant

Sanitat inverteix més de dos milions d'euros en les obres, la qual cosa permetrà ampliar els serveis assistencials del centre.

Publicitat

La Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública inicia dilluns que ve les obres d’ampliació, reforma i millora de l’eficiència energètica del centre de salut de Sant Joan d’Alacant, després de la firma de l’acta d’inici que ha tingut lloc aquest dijous i en la qual ha participat la directora general de Règim Econòmic i Infraestructures, Carmelina Pla.

Per a dur a terme estes obres, la Conselleria de Sanitat ha invertit 2.044.470,99 milions d’euros que van a permetre millorar i ampliar els recursos sanitaris en aquest centre de salut, segons ha informat la Generalitat en un comunicat.

PublicitatRovira  

D’una banda, se’n va a dur a terme una reforma i modernització de l’edificació que ja existeix, que és de 1.218 metres quadrats i, d’altra banda, se’n va a ampliar el centre en 860 metres quadrats més de superfície, la qual cosa permetrà dotar-ho de nous servicis assistencials, com un àrea maternal i un àrea destinada a l’atenció en salut mental.

Així mateix, se’n va a ampliar l’espai destinat per a alguns dels servicis ja existents, com és l’àrea per a extraccions, cirurgia menor, pediatria i medicina general.

Segons ha indicat la consellera de Sanitat, Ana Barceló, “el nostre objectiu és que tots els ciutadans i ciutadanes de la Comunitat tinguen accés a les mateixes prestacions sanitàries i disposen d’uns recursos sanitaris moderns i adaptats a les seues necessitats assistencials. Per açò, des de la Conselleria s’està realitzant un esforç per a millorar, renovar i modernitzar les infraestructures sanitàries”.

Tal com ha assenyalat Barceló, “l’any 2021 la població de Sant Joan d’Alacant va a tindre la seua disposició un centre de salut renovat i dotat de noves àrees assistencials”. Durant el període de durada de les obres, que tenen un termini d’execució de 20 mesos, se’n va a mantindre el funcionament del centre “amb normalitat” de manera que l’atenció sanitària va a estar “garantida”.

En la nova zona d’ampliació del centre de salut de Sant Joan d’Alacant se’n van a situar l’àrea de pediatria que comptarà amb dos consultes pediàtriques, dos consultes d’infermeria, box d’urgències i una sala d’espera dotada de zona de jocs i una condícia.

D’altra banda, la zona d’ampliació acollirà també l’àrea maternal que disposarà d’una consulta de comare i una sala polivalent destinada a tallers grupales, preparació per al part, entre unes altres.

Així mateix, se situarà en aquest espai l’àrea d’odontopediatria amb consulta i higienista dental i l’àrea de rehabilitació i fisioteràpia, dotat aquest últim de consulta mèdic rehabilitador, consulta i fisioteràpia, gimnàs amb tres box d’electroteràpia, espai per a cinesiteràpia, vestuaris amb dutxes i condícies.

Finalment, en l’edifici d’ampliació hi haurà una consulta de treballador social i un àrea de destinada a la formació, docència i sala de reunions.

PublicitatJuega Limpio Orihuela