Sanitat inicia les obres per a construir el nou hospital d’Ontinyent

Aquest nou centre hospitalari prestarà assistència sanitària especialitzada a dotze municipis: Albaida, Agullent, Aielo de Malferit, Atzeneta d'Albaida, Bèlgida, Benissoda, Bocairent, Bufalí, Carrícola, El Palomar, Fontanars dels Alforins i Ontinyent, ha informat la Generalitat en un comunicat

La Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública inicia aquest dimecres les obres de construcció del nou hospital d’Ontinyent després de la firma de l’acta de comprovació del replantejament, que ha tingut lloc entre la Conselleria i l’empresa contractista que es farà càrrec de l’obra, OHL S.A.

Aquest nou centre hospitalari prestarà assistència sanitària especialitzada a dotze municipis: Albaida, Agullent, Aielo de Malferit, Atzeneta d’Albaida, Bèlgida, Benissoda, Bocairent, Bufalí, Carrícola, El Palomar, Fontanars dels Alforins i Ontinyent, ha informat la Generalitat en un comunicat.

A més, comptarà amb un nou equipament, en substitució de l’existent. Per a l’atenció de cirurgia general, el centre prestarà també assistència als usuaris d’Alfarrasí, Benissuera, Guadassèquies, l’Olleria, Montaverner i Sempere.

D’altra banda, s’ampliarà la cartera de servicis respecte a l’actual hospital. El nou hospital passarà de 56 a 82 llits (50 en habitacions individuals), de 3 a 5 quiròfans, de 13 a 24 consultes externes, d’1 paritori a 2 sales de naixement enfocades al part natural, de 6 a 18 llocs d’urgències, i incorporarà nous servicis, com els d’hospital de dia mèdic-quirúrgic, una unitat de vigilància intensiva (UCI) i unitat de dany cerebral.

La nova unitat de radiodiagnòstic disposarà de dues sales de rajos X, una de telecomandament, un TAC, un ortopantomògraf, dues sales d’ecografia i una de mamografia.

En la firma d’acta de comprovació del replantejament s’ha comprovat la realitat geomètrica de les obres respecte a la capacitat, mesures, alineacions i rasants del solar destinat a la nova construcció, així com la disponibilitat dels terrenys precisos per a la normal execució del projecte.

Després d’aquesta comprovació s’ha donat l’orde perquè demà s’inicien les obres de construcció del nou centre hospitalari. El termini d’execució de l’obra és de 36 mesos i suposa una inversió de 30.548.746,47 euros.

Publicitat