Sanitat xifra en 13, a més de la dona morta, els intoxicats en el Riff

El restaurant romandrà tancat durant el temps que duren les actuacions de Sanitat Pública per a recollir mostres i practicar les inspeccions necessàries amb l'objectiu d'esbrinar la causa de les intoxicacions

Dos inspectors de la conselleria de Sanitat abandonen aquest dimarts el restaurant RiFF de València. EFE/Arxiu

La Conselleria de Sanitat ha xifrat aquest dimecres en tretze casos, a més de la dona de 46 anys que va morir diumenge passat, la quantitat de persones que van patir intoxicacions lleus després de menjar en el restaurant Riff de València entre el 13 i el 16 de febrer.

Segons ha informat Sanitat, en el procés d’entrevistes als comensals que van acudir al restaurant amb una estrela Michelin en aquestes dates s’ha constatat que l’evolució de tots els casos, excepte el de la persona morta, va presentar símptomes lleus, principalment vòmits.

Després de les entrevistes amb els clients s’ha iniciat l’estudi dels empleats, dos dels quals no han presentat cap incidència, segons ha explicat aquest dimecres la consellera Ana Barceló en una trobada informativa amb periodistes.

La Conselleria ha gestionat amb l’Institut de Medicina Legal la remissió de les mostres d’aliments a l’Institut Nacional de Toxicologia per a la seua anàlisi.

Barceló ha reclamat prudència després d’insistir que encara no se sap si la defunció d’una clienta del restaurant es va produir per causa directa o bé perquè els aliments li van provocar un estat que va portar a la mort.

Sobre les analítiques realitzades a deu persones que van sopar en el restaurant, entre ells el marit i el fill de la morta, ha indicat que encara no es disposa dels resultats.

El restaurant romandrà tancat durant el temps que duren les actuacions de Sanitat Pública per a recollir mostres i practicar les inspeccions necessàries amb l’objectiu d’esbrinar la causa de les intoxicacions.

Preguntada la consellera per si s’investigarà als proveïdors d’aliments, ha indicat que el llit haurà de determinar-se a partir de l’informe de Toxicologia.

Sobre aquest tema, ha assenyalat que de moment és difícil determinar si es judicialitzarà el cas.

Publicitat