13.8 C
Valencia

Sanitat inverteix un milió d’euros en la millora de la Unitat d’Hemodinàmica de l’Hospital General Universitari d’Elx

A la Unitat d'Hemodinàmica, que atén a més de 700 pacients a l'any, se li dotarà d'equipament d'alta tecnologia.

- Publicitat -AVL
- Publicitat -

La Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública invertirà un milió d’euros en la millora de la Unitat d’Hemodinàmica de l’Hospital General Universitari d’Elx i la dotarà d’equipament d’alta tecnologia.

La Unitat d’Hemodinàmica forma part del Servei de Cardiologia i està composta per dos cardiòlegs intervencionistes, 3 infermers i una auxiliar d’Infermeria.

- Publicitat -

Segons ha explicat Pedro Morillas, cap del Servei de Cardiologia, “l’objectiu de la unitat és principalment el diagnòstic i el tractament de la malaltia coronària mitjançant un cateterisme cardíac, tant en pacients amb un infart agut de miocardi, com en pacients amb altres manifestacions clíniques estables, com l’angina de pit”.

“A través de la introducció d’un catèter per l’artèria de la nina, s’aconsegueixen les artèries coronàries del cor i amb la injecció de contrast podem conéixer l’estat d’estes artèries, i valorar si existeixen depòsits d’ateroesclerosis que condicionen estenosis o obstruccions significatives al flux sanguini”, ha comentat l’especialista.

- Publicitat -

En pacients que presenten esta malaltia en les artèries, es procedeix, en la majoria dels casos, al seu tractament immediat, en el mateix procediment, mitjançant la realització d’una angioplàstia coronària i l’implant d’una pròtesi endovascular denominada ‘stent’ que restaura el flux sanguini. Actualment, més de 700 pacients a l’any es beneficien d’estos procediments.

Inversió en equipament d’última tecnologia

La inversió es destinarà a dotar a la unitat d’un equipament d’última tecnologia, la qual cosa suposarà un salt qualitatiu important en esta tècnica, amb un gran benefici per a pacients i professionals. A més, es realitzarà l’adequació estètica de la sala per a albergar al nou equip.

- Publicitat -

Paula Tejedor, hemodinamista de la Unitat, juntament amb Ricardo García, ha explicat que “el principal avantatge del nou equip és que proporciona una excel·lent qualitat d’imatge amb menys radiació per al pacient i en menys temps d’exploració. Esta millor qualitat d’imatge repercuteix directament en diagnòstics més precisos i millors resultats en els procediments intervencionistes”.

Per part seua, Morillas ha assegurat que “esta moderna tecnologia i el seu programari posa les bases per a implantar en un futur pròtesi intracardíaca i altres dispositius de manera percutània a la nostra ciutat sense sotmetre al pacient a una cirurgia cardíaca de major risc”.

L’adequació de la sala d’Hemodinàmica i la instal·lació del nou equip van començar a mitjan juliol i es prolongaran durant unes 8 setmanes.

Des de la Direcció de l’Hospital General Universitari d’Elx han explicat que el més probable és que durant les obres els pacients de la unitat hagen de ser derivats a l’Hospital General d’Alacant, “una cosa necessària i momentani que tindrà com a objectiu millorar la qualitat assistencial una vegada que finalitzen les obres”, han mantingut.

: Valencià

- Publicitat -
- Advertisement -
- Publicitat -DiVal

Segueix-nos

13,033FansLike
978FollowersFollow
2,458FollowersFollow

També és notícia

- Publicitat -Tomatadepenjar
- Publicitat -Castelló_Alternatives
- Publicitat -Borriana_Calistenia
- Publicitat -Brobit

Notícies relacionades

Catadau celebra els 100 anys de la “tia Modesta”

En el dia d’ahir el seu fill, la seua nora i la seua neta li van regalar una tortà dedicà, un ram de flors i uns globus amb el número 100. També l’alcalde de Catadau i dos regidors van voler felicitar a Modesta i li regalaren altre ram de flors.

Sanitat confirma 1.606 nous casos de coronavirus i 7 morts en la Comunitat Valenciana

Per províncies, 242 nous a Castelló, 587 altes a Alacant i 777 a la província de València

L’Acord de Fadrell impulsa una declaració per a instar el Govern a abordar una nova normativa de rebaixes

La iniciativa també sol·licita a Govern i Generalitat la posada en marxa de mesures urgents compensatòries per a l'impuls del comerç

Llíria tanca activitats culturals i parcs pel creixement de la covid-19

Entre altres decisions, s'adopta la suspensió durant 15 dies de les activitats culturals i la cessió d'espais municipals

València desaconsella que la gent major i població de risc acudisca als cementeris el cap de setmana

Ramón: “per favor, aprofiten per avançar la seua visita, ara que encara tenen uns dies abans de dissabte i diumenge per vindre”.
- Advertisement -

: Valencià