Sanitat descarta adoptar noves mesures a més del confinament perimetral a Petrer i Elda

Ana Barceló s'ha reunit a l'Ajuntament de Petrer amb els alcaldes de les dues ciutats per a explicar-los la situació epidemiològica.

No hi haurà més mesures, a més de l’anunciada ahir, de mantindre durant dues setmanes el confinament perimetral de Petrer i Elda. La consellera de Sanitat, Ana Barceló, s’ha compromés a mantindre noves reunions de manera més constant per a avaluar al costat dels alcaldes les dades sobre l’evolució de la pandèmia i prendre decisions sobre la base de la seua evolució.

La consellera ha explicat que “encara és ràpid per a saber si el confinament perimetral està donant fruits perquè no ha passat el temps mínim de dues setmanes per a tindre una anàlisi de la situació”, i ha descartat que de moment el seu departament estiga estudiant ampliar amb mesures més estrictes les ja anunciades. Barceló ha fet una crida perquè “els veïns seguisquen les normes” per a frenar la corba de contagis.

La consellera s’ha reunit este migdia a l’Ajuntament de Petrer amb l’alcaldessa, Irene Navarro, i amb l’alcalde d’Elda, Rubén Alfaro, als quals ha explicat l’actual situació i els motius pels quals s’ha decidit prolongar dues setmanes més el confinament sobre la base de les dades epidemiològiques.

Per la seua part l’alcaldessa ha posat l’accent en la gran mobilitat de les dues ciutats que actuen com a pol d’atracció per a tota la comarca a nivell comercial, industrial, d’oci i de serveis administratius. “Necessitem protegir-nos i protegir als altres perquè generem una gran activitat que serà necessari que recuperem com més prompte millor i només serà possible si aconseguim reduir el nivell de contagis i situar-lo en xifres normals”, ha indicat.

Per part seua, l’alcalde d’Elda ha demanat igualment que “hi haja un compromís de tots els veïns perquè està en mans de tots continuar reduint els contagis i recuperar una certa normalitat”.

Segons les dades estadístiques publicades ahir per la Conselleria de Sanitat, des de divendres passat la incidència acumulada ha baixat en tots dos municipis. A Petrer, amb 270 casos, la incidència baixa fins als 787,72 positius per cada 100.000 habitants. A Elda la incidència acumulada és de 678,48 per cada 100.000 habitants, amb 357 casos en les últimes dues setmanes.

Eixes bones dades continuen sent insuficients segons el parer de les autoritats sanitàries per a eliminar el confinament perimetral que es mantindrà fins al divendres 4 de desembre, amb restriccions a l’hora de l’entrada i eixida a totes dues poblacions amb excepcions per motius laborals, d’assistència medica, estudis o causes de força major que estiguen plenament justificades.

CatalàEspañol