Sanitat destina 450.000 euros en ajudes per al tractament de lluita contra el mosquit tigre en la Comunitat Valenciana

S'han presentat 290 sol·licituds i el termini per a presentar la documentació conclou el pròxim 31 d'octubre

La Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública ha destinat un total de 450.000 euros en ajudes als municipis per a combatre al mosquit tigre en la Comunitat Valenciana.

El Diari Oficial de Generalitat Valenciana (DOGV) publica la relació dels municipis beneficiaris i la quantia de les subvencions que perceben. En total, han sigut 290 les sol·licituds presentades, de les quals 279 han sigut admeses, nou excloses com que no compleixen els requisits fixats en la convocatòria i dues han renunciat.

El termini per a presentar la documentació per a percebre l’ajuda conclou el pròxim 31 d’octubre, segons està recollit en l’article 16 de l’Ordre 4/2018 de 4 de juliol, de la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública, per la qual s’estableixen les bases reguladores de subvencions destinades al tractament de lluita contra el mosquit tigre en els municipis de la Comunitat Valenciana, directament o a través de les mancomunitats i consorcis en els quals estiguen integrats.

De la mateixa manera, la resolució publicada en el DOGV autoritza el lliurament dels fons públics per al pagament de les subvencions a la Federació Valenciana de Municipis i Províncies, en la seua condició d’entitat col·laboradora, per al lliurament, per part d’aquesta, als ajuntaments beneficiaris de la subvenció de les quanties adjudicades.

Vigilància entomològica

A més, es concedeixen 50.000 euros a la Universitat de València, per a realitzar la vigilància entomològica en la Comunitat. Així mateix es realitzen actuacions contra en mosquit tigre (jardins, col·legis, habitatges, etc.) de les quals s’informa en la web consultar ací i en la de la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública, incloent-hi enguany un ‘Manual de bones pràctiques destinat als municipis’.

Publicitat