Els hospitals valencians serviran menús especials per Nadal per a facilitar l’estada dels pacients

L'objectiu és fer l'estada més agradable a les persones que han de romandre ingressades durant Nadal

Publicitat

Els hospitals de la xarxa pública sanitària de la Comunitat Valenciana serviran durant els dies més significatius de les festes nadalenques menús especials elaborats amb plats típics d’aquestes festes amb la finalitat de fer més agradable l’estada dels i les pacients que romanen ingressats.

Es tracta d’una mesura més dins del Pla d’Humanització que desenvolupa la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública amb la finalitat de facilitar l’estada dels pacients als hospitals durant aquests dies. Els menús han sigut elaborats seguint les recomanacions nutricionistes i tenint en compte les necessitats mèdiques dels pacients.

PublicitatRovira  

A més, cada hospital ha organitzat una programació d’activitats nadalenques per a crear un ambient més agradable i acollidor. Per això, molts d’ells acullen durant aquests dies l’actuació de cors nadalencs, visita de jugadors de diferents clubs esportius, tallers nadalencs infantils, entre altres activitats.

Els hospitals de la Comunitat Valenciana oferiran als i les pacients la patologia de les quals ho permeta menús especials els dies de Nit de Nadal, Nadal, Nit de cap d’any, Any Nou i el dia de Reis, elaborats amb productes típics com a torrons o dolços nadalencs.

Menús nadalencs dels hospitals de la província de València

A l’hospital la Fe se servirà per al sopar de Nit de Nadal ensalada italiana, crema de carabassa, salmó a la taronja per a les persones adultes i pollastre al forn per als més xicotets, per a postres tiramisú per als comensals i copa de xocolate per al menú infantil i dolços nadalencs. El dia de Nadal se servirà ensalada mesclum, sopa de Nadal, medallons de rellom i pinya natural.

El dia de Nit de cap d’any el menú consistirà en ensalada gurmet, crema Reina, rap a la basca, macedònia, dolços i raïms. Per a l’Any Nou, els pacients degustaran ensalada d’any nou, paella de marisc i copa de xocolate i nata. Finalment, el menú del dia de Reis serà ensalada de brots, crema d’ametles per als adults i sopa de pasta amb pollastre per als xiquets, llom cordó i postres gelades, a més de berenar tindran tortell de Reis.

A l’Hospital Universitari Doctor Peset els pacients degustaran la Nit de Nadal un menú que consistirà en ensalada nadalenca, crema de carabassa, ‘suquet de peix’, pinya natural i dolços nadalencs. Per al dia de Nadal se servirà ensalada 4 estacions, sopa de bullit nadalenc amb pilota, braó de porc a la bordalesa i per a postres tronc de Nadal.

Per al sopar de cap d’any s’ha preparat una ensalada especial, crema de ‘boletus’, bacallà gratinat amb creïlles a la pobra, pastís de tiramisú, dolços nadalencs i els tradicionals raïms de la sort. El menjar d’Any Nou consistirà en una ensalada tropical, ‘arròs del senyoret’ i profiterols amb xocolate. Per a finalitzar, el dia de Reis hi haurà ensalada especial, crema de marisc, rellom amb alls tendres i tortell de Reis.

L’Hospital Clínic prepararà per al sopar de Nit de Nadal ensalada de marisc, crema de xampinyons i bacallà amb ceba caramel·litzada i tomaca provençal. Per a postres, els pacients tindran pastís de Sant Marcos i assortit de dolços nadalencs. El menjar de Nadal consistirà en ensalada valenciana, crema d’espàrrecs i redó d’ocell farcit amb prunes i ‘orejones‘ amb guarnició de carabasseta i ceba.

Per a l’últim sopar d’aquest 2018 se servirà ensalada tropical, crema de marisc i galta en salsa amb creïlles parisenques a la vinagreta. Per a postres hi haurà tiramisú i assortiment de dolços nadalencs i els tradicionals raïms de la sort. El primer menjar de 2019 es basarà en ensalada amb fruites gebrades, entremés especial i arròs negre amb all-i-oli. El postre consistirà en mousse de xocolate i dolços nadalencs.

El menú de la nit de Reis per a pediatria consistirà en una sopa de lletres i una hamburguesa completa. El menjar d’adults per al dia de Reis serà ensalada de canonges, entremés especial, paella valenciana, natilles i tortell de Reis.

A l’hospital General de València se servirà el dia de Nit de Nadal llagostins cuits amb fruits de l’horta, galta amb panses i prunes, pomes setinades i torrons variats. Per al dia de Nadal els pacients degustaran ensalada especial, sopa de Nadal, cuit amb polit, taronja preparada i torrons.

En Nit de cap d’any el sopar consistirà en cabdells d’encisam amb formatge i pernil, daurada a l’esquena, cinta de llom farcida, mousse de xocolate, torrons i raïms. El dia d’Any Nou s’oferirà sopa d’Any Nou, sarsuela de peix, pinya natural i torrons. I per al dia de Reis se servirà ensalada mixta, paella de pollastre i conill, entremesos especials, crema de vainilla i encenalls de xocolate i torrons variats.

Els hospitals Arnau de Vilanova i de Llíria oferiran per a Nit de Nadal ensalada nadalenca, crema de bolets, sopa bullabessa, sarsuela de peix, vedella farcida a la jardinera, tiramisú i dolços nadalencs. El dia de Nadal se servirà ensalada quatre estacions, sopa de bullit nadalenc, fideuada, bullit complet amb pilota, lluç mariner i flam de formatge.

En Nit de cap d’any el menú inclou còctel de gambes, crema regna, sopa de peix, bacallà gratinat amb creïlles a la pobra, llom farcit de prunes amb bolets, púding, dolços nadalencs i raïms de la sort.

Per al dia d’Any Nou se servirà ensalada tropical, sopa Sant Silvestre, arròs a banda, galta al vi negre amb creïlles forneres i profiterols amb xocolate. I per al dia de Reis ensalada especial, crema de carabassa, ‘arròs del senyoret’, rellom ibèric al vi negre amb alls tendres, pinya natural i tortell de Reis.

L’hospital de Sagunt oferirà de menú per a Nit de Nadal ous mimosa, crema de dacsa amb encenalls de pollastre i crostons, rap a la marinera, quallada de mel i dolços nadalencs. El dia de Nadal els pacients degustaran ensalada especial amb salmó, sopa de Nadal amb pilota, cuit de Nadal i pinya natural.

Per a Nit de cap d’any el menú serà còctel de marisc, ‘vichissoise‘, limanda meunière amb bladers i bacon, ‘mousse’ de iogurt, dolços nadalencs i raïms de la sort. Per a l’Any Nou els pacients degustaran ensalada especial amb anxoves, sopa de Cadis, vedella matxada en salsa de fruita seca, profiterols amb xocolate.

Finalment, el dia de Reis el menú consistirà en ensalada de Reis, sopa coberta amb crostons, rellom de porc al forn amb compota de poma i natilles de Reis.

A l’Hospital de la Ribera els pacients soparan en Nit de Nadal crema porrusalda, rellom de porc amb salsa de bolets, ensalada, postres làcties i dolços nadalencs. Per al menjar de Nadal, la Ribera oferirà als seus pacients ingressats, sopa de ‘menudillos’ amb estrellitas, cuit de Nadal, ensalada, bresquilla i pinya i dolços nadalencs.

Pel que respecta al sopar de Nit de cap d’any, els pacients soparan sopa de ‘menudillos’ amb estrelletes, lloms de lluç a la marinera, ensalada, flam i els típics raïms de Cap d’any. En el menjar d’Any Nou, els pacients prendran sopa de peix, pollastre a la pera, ensalada, pinya i bresquilla.

Finalment, el menjar de Reis estarà composta per paella mixta, flam o macedònia natural amb suc de poma, segons el tipus de dieta que haja de seguir el pacient. En aquest sentit, cal destacar que aquests menús, corresponents a una dieta sense restriccions s’adaptarà per a pacients que hagen de seguir una dieta blana o una dieta per a diabètics.

A l’hospital de Gandia els pacients soparan en Nit de Nadal ensalada tropical, crema de boletus, suprema de salmó amb ceba caramel·litzada, còctel de fruita i assortiment de dolços nadalencs. Per al menjar de Nadal l’hospital oferirà ensalada de fruita seca, consomé nadalenc, bullit nadalenc amb pilota, cremós de tiramisú i assortiment de dolços nadalencs.

Els pacients del Francesc de Borja soparan en Nit de cap d’any còctel de marisc, crema Reina, medallons ibèrics amb verduretes de temporada, sorpresa de poma rostida i dolços nadalencs, a més dels raïms de la sort. El menjar d’Any Nou consistirà en ensalada amb fruita seca, crema de carabassa amb encenalls de pernil, profiterols de nata amb xocolate calent i assortit de dolços nadalencs.

El dia de Reis s’oferirà ensalada tropical, sopa coberta, pollastre ‘trufado’ amb milfulls de creïlles i copa de xocolate. Per a berenar hi haurà tortell de Reis.

A l’hospital de Xàtiva el sopar de Nit de Nadal consistirà en còctel de marisc, crema de boletus, salmó confitat amb ceba caramel·litzada, lioneses de nata banyades amb xocolate i assortiment de dolços nadalencs. El dia de Nadal el menú constarà d’ensalada de fruita seca, caldo nadalenc, bullit nadalenc, cremós de tiramisú i assortiment de dolços nadalencs.

Per al sopar de Nit de cap d’any els pacients degustaran ensalada de canonges amb tomaques xerri, crema de marisc, medallons ibèrics amb prunes, pastís Sant Marcos, dolços nadalencs i raïms. D’altra banda, el menú d’Any Nou consistirà en una ensalada marinera, crema d’espàrrecs, pollastre ‘trufado’ amb bolets, copa de xocolate i nata, i assortit de dolços nadalencs.

Finalment, el dia de Reis se servirà de menú ensalada tropical, crema d’ametla, cuixa de polit amb milfulls de creïlla i pinya natural, a més de berenar hi haurà tortell de Reis.

L’hospital de Requena oferirà als pacients ingressats el dia de Nit de Nadal una ensalada de marisc, crema de xampinyons, bacallà amb ceba caramel·litzada i tomaca provençal, pastís Sant Marcos i assortit de dolços nadalencs. Per a Nadal se servirà de menú ensalada valenciana, entremés especial, redó d’ocell farcit amb fruites dessecades i guarnició de carabasseta i ceba planxa, flam d’ou i assortiment de dolços nadalencs.

Per al dia de Nit de cap d’any, se servirà una ensalada tropical, crema de marisc, galta en salsa amb creïlla parisenca a la vinagreta, pastís de tiramisú, dolços nadalencs i raïms. En Any Nou els pacients degustaran un menú d’ensalada de fruites gebrades, crema d’espàrrecs, arròs negre, mousse de xocolate i assortiment de dolços nadalencs.

Finalment, la nit de Reis el menú consistirà en sopa de lletres, hamburguesa completa amb guarnició i creïlles fregides i per a postres gelat; i el dia de Reis s’oferirà de menú ensalada de canonges i anous, entremés especial, paella valenciana de pollastre i conill, natilles de vainilla i tortell de Reis.

PublicitatJuega Limpio Orihuela