Sanitat obri expedient informatiu a un ex-alt càrrec amb Camps per presumptes suborns de FMC per a contractes

"De confirmar-se els suborns, estaríem davant un nou cas d'utilització dels fons públics en benefici de persones lligades al Partit Popular i que van ostentar càrrecs de responsabilitat", subratlla en un comunicat el departament que dirigeix Ana Barceló

La Conselleria de Sanitat ha obert un expedient informatiu per a recaptar informació sobre els presumptes suborns de Fresenius Medical Care (FMC), proveïdor líder mundial de productes de diàlisi, a un metge de l’Hospital General de València –el cap de servici de Nefrologia, Antonio Galán–, “nomenat per l’aleshores president Francisco Camps” com a director general de Qualitat i Atenció al Client en 2004, i posar-ho en coneixement de la justícia si detecta irregularitats.

“De confirmar-se els suborns, estaríem davant un nou cas d’utilització dels fons públics en benefici de persones lligades al Partit Popular i que van ostentar càrrecs de responsabilitat”, subratlla en un comunicat el departament que dirigeix Ana Barceló respecte a la informació que ha avançat ‘El País’ aquest divendres.

FMC ha arribat a un acord amb la Comissió de Borsa i Valors dels Estats Units (SEC, per les seues sigles en anglés), després d’admetre que de manera reiterada, des de 2009 fins al 2016, va pagar milions de dòlars en suborns a metges per a obtindre negocis en diferents països, entre ells Espanya.

Després de tindre coneixement, la Conselleria ha ordenat a l’Hospital General de València l’obertura de l’expedient informatiu per a recaptar tota la informació necessària i posar-ho en coneixement de les autoritats judicials en cas de detectar alguna irregularitat.

Sanitat recorda els càrrecs que va ocupar Galán: de director general “nomenat per Camps” en 2004 a sotsdirector de l’Hospital de Gandia (València) i director territorial (2004-2008), cap de Nefrologia del Doctor Peset de València (2008-2010) i també responsable de Nefrologia en el General de València des de 2010, lloc al qual es va incorporar mentre era gerent del centre sanitari Sergio Blasco.

“Encara hui, la Comunitat Valenciana segueix patint les conseqüències d’una etapa de corrupció generalitzada i descontrol en l’administració pública que va dur a terme el PP des de les institucions”, lamenta el departament autonòmic.

També s’ha pronunciat sobre els presumptes suborns la portaveu del Govern valencià en funcions, Mónica Oltra, en la roda de premsa després del ple setmanal, per a avançar que Sanitat remetrà el cas als tribunals “si es deriva algun il·lícit penal”.

Oltra ha confirmat que la Conselleria investiga els presumptes suborns que impliquen a aquest metge del General de València, “que fins i tot podria ser matèria d’investigació penal”.CatalanSpanish