13.1 C
Valencia

Sanitat obrirà setanta-set centres de salut en horari de vesprada durant l’estiu

La Conselleria de Sanitat obrirà 77 centres de salut de dilluns a dijous, en horari de vesprada, fins a les 19:00 hores.

- Publicitat -AVL
- Publicitat -

La titular del departament, Ana Barceló, ha explicat en una roda de premsa que la mesura s’aplicarà en centres de salut on la demanda assistencial, la pressió del turisme, i la dotació de personal ho permeten, “respectant sempre el dret a les vacances dels professionals i segons les necessitats de cada departament”. En la pràctica, aquest horari s’aplicarà en els grans nuclis urbans. 

La mesura es complementa amb el pla de vacances i reforços per a l’època estival, en què la Conselleria preveu invertir 63 milions i contractar 422 professionals. No obstant això, el pla ha sigut criticat per les principals societats i col·legis de metges i metgesses de la Comunitat Valenciana per mantindre una previsió semblant a la de l’any passat, tot i les necessitats addicionals per la Covid-19.

Centres de salut en horari de vesprada

- Publicitat -

A les comarques del nord obriran en aquest horari sis centres de salut, en els departaments de Vinaròs (centre de salut de Vinaròs); Castelló-Hospital General (Benicàssim); i la Plana (centres de salut Borriana I, la Vall d’Uixó I, Onda I i el centre sanitari integrat de Vila-real Carinyena).

A les comarques del centre l’horari s’activarà en 55 ambulatoris, segons la següent distribució: quatre centres del Departament de Salut de Sagunt (Puçol, Port de Sagunt, Port de Sagunt II i Sagunt); cinc del Departament Clínic-Malva-rosa (Benimaclet, Salvador Pau, Serreria, Serreria II i Trafalgar); Set del Departament de l’Arnau de Vilanova-Llíria (Bétera, Burjassot I, la Pobla de Vallbona, l’Eliana, Montcada, Benimàmet, i el centre sanitari integrat de Llíria).

- Publicitat -

També obriran en horari de vesprada sis centres del Departament de Salut de La Fe (Benicalap-Miguel Servet, Campanar, Joan XXIII, Just Ramírez, Salvador Allende i Trinitat); sis dependents de l’Hospital General de València (Torrent, Torrent II, València-Guillem de Castro, Nou Moles, Alaquàs i Xirivella ), sis en el Departament del Doctor Peset de València (Font de Sant Lluís, Enginyer Benlloch, Lluís Oliag-Montolivet, Pare Jofré, Plaça Segòvia i Russafa), i dos al Departament de Salut de Requena (centres de salut de Requena i Utiel).

Així mateix, la mesura afectarà quatre centres de salut del Departament de la Ribera (Catadau, Alzira II, Cullera i Sueca); cinc centres de Gandia (Gandia Beniopa, Gandia Corea, Gandia Grau, centre sanitari integrat d’Oliva i centre sanitari integrat de Tavernes de la Valldigna); i tres del Departament de Salut de Xàtiva-Ontinyent (Xàtiva, Ontinyent Avinguda d’Albaida i Canals).

- Publicitat -

D’altra banda, a les comarques del sud obriran a les vesprades set centres del departament d’Alacant-Hospital General (Benalua, Campoamor, Florida, Parc del Morant, Sant Blai, Sant Vicent del Raspeig I i II); un centre del Departament de Salut Alacant-Sant Joan (Alacant-Hospital Provincial); nou centres del Departament de Salut d’Elda (Elda Acacias, Elda Marina Española, Monòver, Petrer I, Petrer II, Saix, Villena I, Villena II i Centre Sanitari Integrat de Novelda); i tres centres del Departament de Salut d’Elx-Hospital General (Altabix, El Raval i Sant Fermí).

: Valencià

- Publicitat -
- Advertisement -
- Publicitat -DiVal

Segueix-nos

13,071FansLike
978FollowersFollow
2,458FollowersFollow

També és notícia

- Publicitat -Tomatadepenjar
- Publicitat -Castelló_Alternatives
- Publicitat -Borriana_Calistenia
- Publicitat -Brobit

Notícies relacionades

La Diputació de València activa el teletreball per a la mitat de la seua plantilla

• L'objectiu de la corporació provincial, amb una plantilla de 1.200 treballadores i treballadors, és garantir els serveis que presta la institució preservant la salut del funcionariat

L’equip municipal de Benaguasil compleix quasi el 60% del seu programa electoral en any i mig de legislatura

Quan es compleix pràcticament any i mig des de l'inici de la legislatura, l'equip popular de Benaguasil liderat per l'alcalde i diputat provincial Ximo Segarra Castillo, fa balanç de la gestió duta a terme d'estos primers divuit mesos.

Benitatxell tampoc cobrarà l’ocupació de terrasses als bars durant 2021

• Es tracta d'una nova mesura per a pal·liar els efectes de la crisi del Covid-19, junt amb les ajudes als autònoms i xicotetes empreses

València destina 1,6M€ per a ajudar als establiments hostalers i de la restauració

Tots els establiments que van sol·licitar l'ajuda i compleixen els requisits s'han beneficiat de la subvenció per al suport al sector de la restauració

Sanitaris de l’UCI del General, desbordats per la falta de mitjans davant l’augment de casos COVID

La última víctima mortal portava 40 dies hospitalitzada. D'altra banda, personal de l'hospital denuncia que els obliguen a portar els EPIS de seguretat més hores de les recomanables perquè no hi ha prou material de protecció.
- Advertisement -

: Valencià