Sanitat modificarà el decret de productivitat per a incloure la incentivació retributiva a tot el personal gestionat per Sanitat

Aquesta modificació del decret s'ha aprovat en la Mesa Sectorial de Sanitat amb el vot a favor de tots els grups sindicals

grip

La directora general de Recursos Humans de la Conselleria de Sanitat, Carmen López, i la directora general d’Alta Inspecció de Sanitat, Maria Victoria Garrido, han reunit a la Mesa Sectorial de Sanitat, en la qual s’ha aprovat amb el vot a favor de tots els sindicats la modificació del decret de productivitat 38/2007 de 13 d’abril pel qual es regula el sistema d’incentivació retributiva variable del personal gestionat per la Conselleria amb competències en sanitat.

Aquestes modificacions estan orientades a la democratització dels drets dels treballadors de la sanitat pública valenciana.

Rovira  

Principalment, les modificacions vénen a desdoblegar el sistema d’incentivació retributiva del personal gestionat per la Conselleria de Sanitat en dues. D’un costat, el subsistema de productivitat general o per assoliment d’objectius, ja existent fins ara. D’altra banda, recull el subsistema de productivitat per participació en activitats concretes fora de la jornada ordinària general.

S’amplia a tot el personal de Sanitat, no solament estatutaris
El subsistema de productivitat general basat en l’assoliment d’objectius, que fins ara es va practicant, contempla la incentivació retributiva al personal estatutari. Amb la nova versió es pretén estendre el dret retributiu variable a tot el personal gestionat per la Conselleria de Sanitat.

Així mateix, un altre dels aspectes que s’inclourà en el subsistema general és el concepte ‘d’agrupació d’entitats’ per a respectar el dret d’equitat. Amb això s’estableixen uns grups, conjunt de centres de gestió que agrupa a aquells que, per les seues característiques, comparteixen la definició dels objectius establits en els seus Acords de Gestió o tenen característiques homologables quant a la seua avaluació. D’aquesta manera, només es compararan els hospitals de referència entre ells, hospitals de crònics entre ells etc.

Activitats fora de la jornada ordinària
Un altre dels aspectes que queden regulats en el decret, és el sistema de productivitat derivat de la participació en aquells programes que comporten activitats assistencials fora de l’horari de la jornada ordinària.

En aquest sentit, s’estableix un nou marc normatiu que recull les regles generals i comunes que hauran de ser aplicable a tots aquells programes especials que tenen en comú la realització d’activitats concretes fora de l’horari ordinari.
La retribució d’aquestes activitats no estava recollida com a complement en l’actual decret i s’han anat articulant mitjançant acords del Consell. Amb el nou decret es dóna un marc normatiu i s’estableix aquesta retribució dins del concepte retributiu de complement de productivitat.

PublicitatAVL Sant Vicent Ferrer Juega Limpio Orihuela