Sanitat renova els equips de radiologia dels centres d’Onda, Nules i la Vall d’Uixó

El nou equipament incorpora la radiografia digital i ha suposat una inversió superior als 326.000 euros.

PublicitatAVL

La Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública, a través del Departament de Salut de la Plana, ha renovat l’equipament de radiodiagnòstic dels centres de salut d’Onda, Nules i la Vall d’Uixó amb una inversió superior als 326.000 euros.

Els equips, que es troben ja en ple funcionament, es basen en l’ús de la tecnologia de detecció digital de la imatge i processament de la mateixa mitjançant un programari avançat que permet el seu tractament i emmagatzematge. Els equips incorporen la tecnologia DR (Digital Radiography) amb el que s’aconsegueix reduir el temps d’exposició radiològica tant del pacient com del professional, s’optimitzen els consums d’energia, baixen les emissions de CO2 i augmenten els nivells de rendiment, permetent així un flux de treball més elevat.

PublicitatRovira  

Pla de renovació tecnològica de RX

Amb la substitució dels equips de raigs d’estos tres centres de salut, el Departament inicia un pla de renovació tecnològica de manera que en els pròxims mesos es durà a terme també la incorporació de la radiologia digital en els centres de salut de Borriana i Vila-real.

Entre els avantatges de la radiologia digital es troba la precisió en el maneig dels equips i l’alta disponibilitat dels estudis radiològics, ja que es bolquen automàticament a la història clínica electrònica de cada pacient.

Per a dur a terme la instal·lació d’aquestes tres primeres unitats radiològiques digitals, el Departament de Salut de la Plana ha invertit un total de 326.663,70 euros a través d’un contracte de subministraments mitjançant procediment obert.