Sanitat destina més de 280.000 euros a la remodelació de set consultoris del Departament de Vinaròs

Les subvencions beneficiaran als municipis d'Alcalà de Xivert, Càlig, Canet lo Roig, El Boixar, Fredes, Sant Rafael i Santa Magdalena

La Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública ha destinat per al Departament de Salut de Vinaròs més de 280.000 euros en la III convocatòria del Pla d’intervenció arquitectònica de locals dirigits a la prestació de l’assistència sanitària, tal com es recull en la resolució publicada en el Diari Oficial de la Generalitat Valenciana (DOGV).

Aquesta quantitat beneficiarà a set municipis de les comarques dels Ports i Maestrat, que veuran millorades les instal·lacions dels seus consultoris i centres de salut al llarg d’enguany 2019 i el pròxim 2020. Aquests municipis són Alcalà de Xivert, Càlig, Canet lo Roig, El Boixar, Fredes, Sant Rafel del Riu i Santa Magdalena de Polpís.

Les principals actuacions arquitectòniques en aquestes instal·lacions van dirigides a la millora de l’accessibilitat, a una major eficiència energètica de les infraestructures sanitàries i a la renovació de mobiliari assistencial obsolet, entre un altre tipus d’obres menors.

Vertebració territorial

En total, el municipi d’Alcalà rebrà quasi 100.000 euros per a la segona fase de les obres d’adequació del seu centre de salut; el municipi de Càlig, altres 23.800 euros; Canet més de 63.900 euros; la subvenció del Boixar superarà els 24.900 euros; la destinada a Fredes frega els 18.900 euros; a Sant Rafel del Riu hi ha aprovats altres 34.900 euros; i per a Santa Magdalena existeix una consignació de 23.000 euros.

Aquesta III convocatòria de la Conselleria de Sanitat ha beneficiat a 62 municipis de la Comunitat Valenciana, dels quals 16 es troben a la província de Castelló, 17 en la d’Alacant i 29 a la província de València. El pressupost a càrrec de la Generalitat s’ha quedat dividit en dues anualitats amb 1.475.000 euros assignats a 2019 i 1.254.175,80 per a 2020. Segons consta en la publicació de la convocatòria, el límit de cada projecte aprovat és de 100.000 euros i l’objectiu del pla és escurçar les desigualtats generades per causes territorials vertebrant així l’assistència en tota la Comunitat.

En les dues anteriors edicions del Pla PIAC es van veure beneficiats també els municipis d’Alcalà de Xivert en una primera fase, la Todolella i la Jana, que es troba actualment en l’última fase de les obres.