Sanitat informa dels riscos de donar menjar als coloms

El departament informa la ciutadania, a través de cartells en les diferents places de la ciutat, per advertir que estos animals són portadors de paràsits i malalties.

PublicitatAVL

La delegació de Sanitat de l’Ajuntament de Sagunt, a través de la Companyia de Tractaments Llevant. S. L. (CTL), està col·locant en diferents ubicacions de la ciutat cartells informatius perquè la ciutadania no alimente els coloms. Perquè, segons informa la delegació, este gest provoca l’augment incontrolat de la seua població, així com altres inconvenients deguts als excrements i nidificacions en la zona. Els cartells, que estan distribuïts per les diferents places de la ciutat, també recorden que estos animals són portadors de paràsits externs com les xinxes i les paparres, a més de malalties com la histoplasmosi, la salmonel·losi i la criptococcosis.

El consistori dona a conéixer este problema, ja que en alguns casos poden considerar-se fins i tot com a plaga, quan produeixen un perjudici econòmic com a danys en les estructures, brutícies o molèsties als veïns. No obstant això, Sanitat recorda que estos animals han de ser tractats de manera respectuosa, en la mesura que es procura buscar l’equilibri de la seua presència en el municipi.

PublicitatRovira  

Quant a la distribució dels cartells informatius, l’Ajuntament de Sagunt ha col·locat cartells en diferents places: plaça Cronista Chabret, plaça Antiga Moreria, plaça del Sol, Triangle Umbral, plaça Pablo Picasso, zona col·legi Vilamar (barri Els Metalls), plaça Echegaray, plaça Cánovas, parc del carrer Les Illes, carrer Tirant lo Blanch i el passeig del Mestre Villar.