Sanitat ampliarà l’Hospital de Sagunt en 10.000 metres quadrats i una inversió inicial de 20 milions d’euros

Barceló: "Es persegueix planificar un hospital més humanitzat en el qual el 80% de les habitacions siguen d'ús individual"

La consellera de Sanitat Universal i Salut Pública, Ana Barceló, ha anunciat l’ampliació de l’Hospital de Sagunt en uns 10.000 metres quadrats amb una inversió prevista de, aproximadament, 20.000.000 euros en una primera fase. El termini d’execució serà de 30 mesos.

La titular de Sanitat ha explicat que “aquesta ampliació, inclosa en el Pla Director 2019-2029 pretén promoure un nou model assistencial que permeta resoldre la gran majoria dels problemes de salut sense necessitat d’ingrés hospitalari”.

Barceló també ha destacat que “es persegueix planificar un hospital més humanitzat en el qual el 80% de les habitacions siguen d’ús individual i el 20% d’ús doble”.

L’ampliació anunciada es desenvoluparà mitjançant la creació de dos espais nous i elevant en altura diverses zones de l’hospital que permetrà comptar amb major espai en la Unitat de Cirurgia Major Ambulatòria i Hospitalització, la Unitat d’Admissió i Atenció a Pacients i els serveis administratius.

També es contempla una ampliació tant del bloc quirúrgic com del servei d’Urgències, així com la creació d’un nou edifici que albergarà les consultes externes, amb més espai i nombre de consultes.

Així mateix, en l’ampliació també s’ha tingut en compte la millora de l’accessibilitat, la creació de zones enjardinades de fàcil manteniment i mesures d’estalvi energètic com l’aprofitament solar i de l’aigua de pluja entre altres.

El pla director

El pla director que es presenta hui té com a objectiu conéixer detalladament la situació actual de l’Hospital i del Centre d’Especialitats per a proposar una estratègia per al creixement d’una forma adequada a les seues necessitats durant els pròxims 10 anys.

La consellera ha recordat que “a l’inici de la legislatura l’equip directiu del departament va detectar necessitats, manques i insuficiències que estaven sense solució i sobre la base d’aquesta situació s’han anat executant actuacions que han atés a aquestes necessitats, mitjançant inversions en obres, equipament i recursos humans”.

Publicitat