24.7 C
Valencia

Sanitat s’aproxima a les 8.000 proves PCR al dia i el percentatge de positius supera per primera vegada el 5%

La Conselleria de Sanitat ha anat incrementant el número de PCR que realitza al dia des que es va iniciar el mes d'agost, fins a quasi 8.000. El percentatge d'analitzats que dona positiu també s'ha incrementat, i este divendres ha superat per primera vegada el 5%, arribant fins al 6,09%.

- Publicitat -AVL

En comparativa, a principis d’agost es feien entre 5.000 i 6.000 proves diàries, de les quals donaven positiu entre el 2,5 i el 4%. En aquells dies el nombre de casos detectats al dia rondava els 200, mentre que este divendres s’han detectat quasi 500.

En els últims dies, Sanitat ha estat fent prop de 8.000 proves al dia, quasi 2.000 més que la setmana passada. L’últim dia amb dades va ser el 14 d’agost, quan es va aconseguir el màxim amb 7.968 proves.

No obstant això, eixe dia també el percentatge d’estes proves que van donar positiu va sobrepassar per primera vegada el 5% dels casos, i va ascendir fins al 6,09%, ja que 485 persones van donar positiu.

Mentre que a principi d’agost donaven positiu entre un 2,5 i un 4% de les proves, en l’última setmana esta xifra ha anat creixent. Així, fins al dimecres estava entorn del 3,6% de positius, però el dijous va pujar al 4,53% i el divendres, al 6,09%.

El nombre de proves s’ha incrementat des de les 6.792 que es van fer el dimarts, fins a les 7.964 del divendres, quasi 1.200 més. Si es compara amb la setmana anterior, el número ha crescut encara més: de les 5.571 proves del dimarts 4 (el primer dia que hi ha dades per separat, ja que la Comunitat Valenciana ofereix les dades del dissabte, diumenge i dilluns combinats), s’ha ascendit a quasi 8.000 deu dies més tard.

Segons ha indicat en diverses ocasions el president de la Generalitat, Ximo Puig, la Comunitat Valenciana té capacitat per a fer 14.000 proves PCR al dia. No obstant això, este número no s’ha aconseguit encara en una sola jornada.

: Valencià

- Advertisement -
- Publicitat -DiVal

Segueix-nos

12,818FansLike
978FollowersFollow
2,458FollowersFollow

També és notícia

- Publicitat -DipCas
- Publicitat -DipCas
- Publicitat -Borriana_SantBlai
- Publicitat -Brobit

Notícies relacionades

Castelló de la Plana regista un nou focus de coronavirus per contacte social

Castelló de la Plana te 228 casos actius de coronavirus

Detectat un nou focus de coronavirus a Guadassuar per contacte social

Des que es comptabilitzen els casos de coronavirus, el municipi ha tingut 58 positius (asimptomàtics o no)

Sanitat detecta un nou focus de coronavirus a Alberic amb 7 persones contagiades

Des que es comptabilitzen els casos de coronavirus, el municipi ha tingut 70 positius (asimptomàtics o no)

Sanitat torna a detectar un brot de coronavirus a Banyeres de Mariola per contacte social

Qualsevol ciutadà pot comprovar les dades actualitzades en la web d’informació estadística de la Conselleria de Sanitat i Salut Pública.

Alzira suma 3 focus més de coronavirus amb 18 casos en 24 hores

Tots els contagiats han sigut per contacte social.
- Advertisement -

: Valencià