Demanen a Conselleria de Sanitat tests ràpids a tots els treballadors i reforços en serveis de prevenció

CSIF reclama que "s'esclarisca els fets sobre el comunicat intern davant els contagis a Xàtiva-Ontinyent".

El sindicat CSIF ha demanat per escrit a la directora general de Recursos Humans una reunió urgent de la Comissió de Seguretat i Salut Laboral de la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública. En esta cita la central sindical plantejarà, com explica en el document, un increment de les mesures de prevenció i tests ràpids a tots els treballadors sanitaris. El sindicat considera que s’està produint “una demora sense sentit” per part de Conselleria i exigeix responsabilitats.

La Central Sindical Independent i de Funcionaris (CSIF) comença el seu escrit demanant explicacions per la nota interna en el departament de salut Xàtiva-Ontinyent sobre que els contagis es donen en els horaris d’oci, esmorzars i menjars. “Volem que s’esclarisca els fets, veure si es garanteix la seguretat dels professionals, si s’han realitzat els informes tècnics que ve reclamant CSIF i deixar clar que els treballadors sanitaris estan fora de tota sospita”, assenyala el sindicat en l’escrit a Conselleria.

La central sindical insisteix que “els contagis s’han de rastrejar i, cosa que és més important, realitzar l’oportuna investigació del seu origen per part de qui corresponga”. De la mateixa manera posa l’accent que “cal anar per davant del virus”. En este sentit insta Conselleria que mostre els informes tècnics duts a terme pels serveis de prevenció en els diferents centres sanitaris, on detallarien les mesures de seguretat necessàries i aclaririen si s’estan aplicant o no.

CSIF demana igualment “la realització de proves serològiques o tests ràpids de saliva a tots els treballadors de la sanitat pública i de les concessions privades per a evitar en la mesura del possible brots i rebrots de covid-19”.

El sindicat recalca, a més, “la necessitat de reforçar els Serveis de Prevenció de Riscos Laborals, que estan sota mínims amb les places vacants que no ha aprovat Conselleria d’Hisenda”. La central sindical recorda que són al voltant de 40. “No pot ser que estos recursos tan necessaris esperen mentre la covid-19 continua estenent-se. Exigim responsabilitats per esta demora sense sentit malgrat la urgència de realitzar contractacions i adoptar mesures enfront de la pandèmia”, reivindica CSIF.

ValenciàEspañol