6.9 C
Valencia

Sant Antoni 2019 acollirà una concentració de 12 colles de correfoc a Sagunt

En la programació també destaca un concert de música valenciana amb els grups Fulla Kaduka, 15 Watts i amb el DJ Papasier.

- Publicitat -AVL
- Publicitat -

Les associacions Amics del Cavall i Diabòlica de Morvedre, en col·laboració amb l’Ajuntament de Sagunt, organitzen les festes de Sant Antoni 2019, que se celebraran entre l’11 i el 20 de gener. Este dimarts, representants de totes dos associacions han acompanyat  l’alcalde de Sagunt, Quico Fernández, i la delegada de Festes, Asun Moll, en la presentació de la programació d’esta edició. El cartell d’enguany és el resultat d’un concurs de fotografia en el qual han participat més de 25 fotògrafs locals, segons destacaren els organitzadors.

L’alcalde de Sagunt, Quico Fernández, ha agraït als organitzadors “que facen possible esta festa” i ha declarat que de vegades “és difícil veure l’esforç que es fa des de la gent que generosament està contribuint cada any amb el seu treball, amb els seus diners, per a fer Sant Antoni cada vegada més gran”. A més, ha afegit que esta iniciativa convertix Sagunt en “referència” tant per la seua grandesa com per la seua programació.

Fernández ha qualificat la festa com a “tradicional, entranyable i popular, perquè arriba a tothom sense distincions, ni restriccions”. I ha assegurat que l’Ajuntament col·laborarà i ajudarà perquè esdeveniments “tan importants” com este, organitzats pels veïns, siguen possibles. “Sant Antoni és una festa cent per cent valenciana que dóna a la nostra ciutat molta projecció”, ha finalitzat l’alcalde.

Per part seua, Asun Moll, en la mateixa línia que l’alcalde, ha agraït la “participació de totes les associacions que fan possible que les festes, com Sant Antoni, puguen dur-se a terme en el nostre municipi”. I, ha indicat, que enguany, com a regidora de Festes, veurà la festa “des d’una altra visió”. Tampoc ha volgut oblidar a la festivitat de fogueres de San Antón per continuar la tradició al Port de Sagunt.

- Publicitat -

Les associacions organitzadores han presentat un programa molt complet que començarà la vesprada del divendres 11 amb l’engalanada de la plaça Major i l’anunci de la festa que es farà amb tabal i dolçaina, rotllets i mistela. Així mateix, des del dilluns 14 al divendres 18 s’impartiran tallers de Sant Antoni en les diferents escoles del municipi.

D’altra banda, el divendres 18 a les 18.30 hores tindrà lloc el trasllat del pi, que serà arrossegat per cavalls des del Trinquet fins a la plaça Major i, a continuació, l’alçament del pi i muntatge de la foguera, tot acompanyat d’una xocolatada. Ja a la nit, a les 21 hores, la ronda per Ciutat Vella amb la Rondalla Broda i a les 21.30 sopar d’agermanament.

- Publicitat -

El dissabte 19, els actes començaran en la plaça Major a les 12 hores. Comptaran amb jocs inflables per als més xicotets fins a les 14 hores. A més, a les 13 hores tindrà lloc una actuació de Muixeranga, a càrrec de La Diabòlica Morvedre, juntament amb la col·laboració de les colles Garramatxa i La Llavor.

A la vesprada es duran a terme activitats d’animació al carrer i a les 19 hores tindrà lloc la Concentració de Colles, amb un total de 12 agrupacions, entre les quals es troben colles de Catalunya, Mallorca i altres de València i Castelló. A les 19.30 hores es realitzarà el correfoc i després es cremarà la foguera. Finalment, sopar d’agermanament i concert de música valenciana amb els grups Fulla Kaduka, 15 Watts i amb el DJ Papasier.

El programa finalitzarà el diumenge 20, dia en què hi haurà un esmorzar popular i concentració de cavalls al recinte firal a les 10.30 hores. Després, tindrà lloc la cercavila de cavalls que obrirà Germans Caballer i que passarà pel pont Bru i Vidal, els carrers Diana, plaça Cronista Chabret, Doctor Palos, plaça del Districte i Terol fins a arribar a la porta del mercat, on tindrà lloc la benedicció dels animals.

: Valencià

- Publicitat -
- Advertisement -
- Publicitat -Apunt

Segueix-nos

13,557FansLike
978FollowersFollow
2,458FollowersFollow

També és notícia

- Publicitat -CJCV
- Publicitat -Plataforma

Notícies relacionades

- Advertisement -

: Valencià