```
jueves, 25 abril 2024

Información y noticias de la provincia de Valencia

Una parròquia de Llíria organitza una novena a Sant Roque pel coronavirus

El Sant és protector d'epidèmies i es farà la novena per a resar "pels malalts, les víctimes i el personal sanitari, i perquè es puga controlar el brot com més prompte millor".

La parròquia de l’Asunción de La nostra Senyora de Llíria ha organitzat una novena a sant Roque, protector de les epidèmies, davant la crisi sanitària del coronavirus, per a resar “pels malalts, les víctimes i el personal sanitari, i perquè es puga controlar el brot com més prompte millor”, segons ha confirmat el rector, Vicente Cerezo.

La novena donarà principi esta mateixa vesprada després de la missa de les 19.30 hores i continuarà a la mateixa hora tots els dies fins divendres que ve 20 de març, menys el diumenge i el dia de sant Josep, que es resarà al matí després de la missa de les 11.30 hores. Consistirà a resar una oració a sant Roque “perquè intercedisca davant el Senyor, i ens ajude en estos moments difícils”, seguida d’un parenostre. Igualment, durant tot el temps de quaresma, el Santíssim es mantindrà exposat en la seua capella a les 18.30, una hora abans de la missa.

Amb motiu de la novena, s’ha traslladat la imatge de sant Roque, “un sant al qual se li té molta devoció en tota la comarca”, des del seu emplaçament habitual en l’ermita de sant Vicent Ferrer fins a la parròquia de l’Asunción de La nostra Senyora.

Durant el temps que dure la novena, la imatge de sant Roque “romandrà en l’altar major, a la vista de tots els fidels”. Igualment, s’han imprés “una sèrie d’estampes de sant Roque amb l’oració de la novena”.

Vicente Cerezo ha assenyalat que “resar en estos moments de crisis és el que ens demana l’Església i el que ens demana el nostre Arquebisbe”, per este motiu “ens encomaneu als sants protectors, als quals l’Església sempre ha acudit”.

Sant Roque, protector de les epidèmies

Sant Roque, nascut a Montpeller (França) en 1300, va ser un pelegrí occità “al qual sempre se’l representa amb un gos perquè estant a Roma va atendre els malalts de pesta i, en infectar-se, ningú va voler acostar-se a ell excepte un gos que cada dia li portava un tros de pa”, segons el director de l’Arxiu diocesà de Religiositat Popular, Andrés de Sales Ferri.

Des de la seua canonització en 1584 és venerat com a protector d’epidèmies, i es tracta de “un dels sants guaridors amb major tradició i una gran devoció als pobles de la diòcesi de València”, segons Andrés de Sales.

En la diòcesi valenciana Sant Roque és patró de poblacions com Burjassot, Olocau, Tavernes Blanques, Vallanca, Villar del Arzobispo, San Antonio de Benagéber, Dos Aguas o Llíber, entre altres, i patró canònic de Paiporta, Villargodo del Cabriel i de Museros.

Últimas noticias

Contenido relacionado