Llíria celebra la festivitat de Sant Vicent amb una multitudinària peregrinació

Milers de persones s'han congregat al parc en una de les festes més populars del municipi.

Compta la tradició que el 30 d’agost de 1410, el pare Vicent Ferrer va acabar amb la llarga sequera que sofria el poble de Llíria. 609 anys després, la ciutat continua recordant el Miracle de l’Aigua, amb la multitudinària rogació que, un any més, ha congregat a milers de persones al parc de Sant Vicent, en una de les festes més arrelades i populars de la localitat.

L’alcalde Manolo Civera i la resta de components de la Corporació municipal també han acompanyat la imatge del sant en la seva peregrinació cap a l’ermita, acompanyant als representants de la Confraria de Sant Vicent Ferrer i la Mayoralía dels “Sis segles d’una devoció” que, dins de l’Any Jubilar Vicentino, commemora el 600 aniversari de la mort del dominic valencià.

Amb motiu d’aquesta efemèride, la rogació ha sortit des de l’església de la Sang, des del mateix temple d’on va partir la comitiva, encapçalada per Sant Vicent Ferrer, en 1410. Després de recórrer algunes dels carrers del nucli urbà, la rogació ha arribat al parc de Sant Vicent, on milers de lirianos i lirianas han gaudit de l’esmorzar amb amics o familiars.

Un dels moments més importants de la jornada ha tingut lloc després de la missa major; quan s’ha produït la benedicció de les aigües, al costat de l’olivera on el dominic va predicar en 1410 i des d’on va fer brollar l’aigua, segons compte la tradició del miracle.

En arribar la rogació al poble, en el barri del Pla de l’Arc, s’ha viscut l’emotiva trobada entre les imatges de Sant Vicent i San Miguel, els dos patrons de la localitat; que, una vegada junts, han continuat el camí cap a la parròquia de l’Asunción.

La festivitat de Sant Vicent Ferrer s’ha tancat amb l’actuació de l’orquestra La Mundial i una paella gegant. Per tercer any consecutiu, la plaça Major ha estat el lloc de trobada per a famílies i amics que han gaudit també d’aquesta part lúdica de la jornada.

Les festes en honor a Sant Vicent Ferrer continuaran fins diumenge que ve 5 de maig, amb una àmplia programació d’acte religiosos i culturals.

" "
CatalanSpanish