22 C
Valencia

La Santa Faç no eixirà del monestir el dijous per a beneir la ciutat

- Publicitat -AVL

La Subdelegació del Govern ha comunicat a l’Ajuntament d’Alacant que no és possible atendre la petició de l’eixida extraordinària de la Santa Faç per a beneir la ciutat dijous que ve, en considerar que este acte no es troba emparat en la normativa vigent sobre l’estat d’alarma per la crisi de la Covid-19.

En la resposta dirigida a l’alcalde d’Alacant, Luis Barcala, la subdelegada del Govern, Araceli Poblador, al·ludeix, entre altres argumentacions, a l’article 7.1 del Reial decret 463/2020, de 14 de març, pel qual es declara l’estat d’alarma per a la gestió de la situació de crisi sanitària ocasionada per la Covid-19, que limita la mobilitat a diversos supòsits.

La Subdelegació del Govern considera que l’acte sol·licitat per a l’eixida extraordinària de la relíquia de la Santa Faç del monestir per a beneir des del Castell de Santa Bàrbara la ciutat el pròxim dia 23 amb motiu de la pandèmia de coronavirus no està emparat en l’article 7 del decret d’estat d’alarma.

Després de tindre coneixement de la resposta de la subdelegada del Govern, l’alcalde ha manifestat que “sentim que el Govern d’Espanya no haja tingut en compte esta sensibilitat cap a molts milers dels alacantins als quals esta benedicció de la Santa Faç des del Castell suposa una il·lusió, esperança i una motivació més en estos moments tan durs que estem vivint tots”.

Barcala ha assenyalat que, en anteriors ocasions, la Santa Faç ha sigut traslladada amb motiu d’altres crisis sanitàries, com ho van ser la pesta negra de 1648 i el còlera dels anys 1804, 1854, 1865, 1870 i 1885.

“La Santa Faç és una devoció i un sentiment arrelat en el més profund dels alacantins i costa entendre que una comitiva reduïda a la mínima expressió, amb només tres persones i a la distància que estableix el protocol sanitari, poguera ser motiu perquè el Govern impedisca la celebració d’una tradició amb cinc segles a Alacant”, ha indicat.

“Esperem que es reflexione sobre la decisió presa i s’escolten els arguments exposats pel Capítol, que recolzem”, ha afegit Barcala.

El Capítol de la Santa Església Cocatedral de Sant Nicolau i l’Ajuntament d’Alacant havien acordat la setmana passada la celebració d’este acte de benedicció de la ciutat el pròxim 23 d’abril, dia en què hauria de desenvolupar-se el tradicional romiatge de Santa Faç, ara suspesa amb motiu de la crisi del coronavirus.

: Valencià

- Advertisement -
- Publicitat -GVA_CEICE

Segueix-nos

12,764FansLike
978FollowersFollow
2,458FollowersFollow

També és notícia

- Publicitat -DiVal
- Publicitat -DipCas
- Publicitat -onda
- Publicitat -Brobit

Notícies relacionades

Declarat a Sueca altre brot de covid-19 per contacte social

Des que es comptabilitzen els casos de coronavirus el municipi ha tingut 157 persones malaltes

Ontinyent suma un altre dia amb brots de coronavirus, esta vegada amb 9 contagiats

Els contagiats de hui han sigut a través d'un contacte social.

Detectats a Castelló 5 brots de coronavirus en un dia amb 16 contagiats per contacte social

Des que es comptabilitzen els casos de coronavirus el municipi ha tingut 1315 persones malaltes

Detectat un brot de coronavirus a Sant Mateu per contacte social

Des que es comptabilitzen els casos de coronavirus el municipi ha tingut 15 persones malaltes

Detectat un brot de coronavirus a una empresa d’Alberic

Des que es comptabilitzen els casos de coronavirus el municipi ha tingut 57 persones malaltes.
- Advertisement -

: Valencià