Els veïns de Sant Joan de Moró ja compten amb el servei municipal de tanatori

Un projecte que ha comptat amb un pressupost de 215.000 euros més IVA.

185
Protesta de taxistes a València. EFE/Arxiu

L’alcalde de Sant Joan de Moró, Vicente Pallarés, ha inaugurat el tanatori municipal de la localitat, un projecte que ha comptat amb un pressupost de 215.000 euros més IVA, que marca “una nova fita en la millora i prestació de serveis als ciutadans, perquè amb la seua execució atenem una reivindicació dels veïns, que ara no hauran de desplaçar-se fora de la localitat per a dur a terme un tràmit que, a més, té l’agreujant de ser dolorós des del punt de vista emocional personal”, afirma el primer edil de la localitat, qui qualifica l’obra “útil i necessària”.

L’alcalde de Sant Joan de Moró ha estat acompanyat pel conjunt de regidors que componen l’equip de govern municipal, així com per centenars de veïns, que s’han sumat a la convocatòria de l’Ajuntament per a conéixer de primera mà el resultat d’un projecte que “ha quedat espectacular des del punt de vista arquitectònic”.

Característiques del tanatori

El nou tanatori de Sant Joan de Moró s’ha edificat sobre uns terrenys municipals localitzats al costat del cementeri, en l’avinguda Borriol, integrant i organitzant tots els serveis funeraris en un mateix punt de la localitat. Es tracta d’un edifici d’una sola planta de 203 metres quadrats de superfície. La planta és rectangular, recaient la façana principal en el vial d’accés al cementeri i l’oposada a un vial de servei. L’accés al tanatori es realitza en la seua cantonada sud, amb un xicotet porxo cobert. En l’exterior, s’ha habilitat un xicotet jardí al cantó sud-oest i un altre en el nord-est.

La intervenció s’ha executat amb la pretensió de ser conforme amb l’entorn existent, creant un impacte paisatgístic mínim en la zona del cementeri, respectant part de la vegetació i l’altura de l’edificació del cementeri existent.

Destacable és, a més, que l’acabat del nou edifici s’ha realitzat amb revestiments ceràmics, d’acord amb les noves edificacions públiques de la població i de colors concordes amb l’entorn.

L’edifici disposa de dos accessos oposats, un per al públic general i un altre per als finats i personal del tanatori. L’accés al públic general connecta amb el hall d’accés, i la primera sala de vetla, que pot complir la doble funció de sala d’espera. Mitjançant un corredor de distribució s’accedeix a les dues condícies d’ús públic i a la segona sala de vetla.

Ambdues sales de vetla disposen de sengles sales d’exposició de finats que compleixen totes les condicions requerides per la normativa, i a les quals s’accedeix des d’un corredor de servei, que també dóna servei a la sala de tanatopràxia i a la condícia d’ús privat.