Auxiliat un bebé que es trobava inconscient en Mareny de Sant Llorenç

El menor estava en un estat d'inconsciència i sense respiració apreciable

La Guàrdia Civil aconsegueix auxiliar a un bebé d’un any que es trobava inconscient i sense respiració en la localitat de Mareny de Sant Llorenç.

El passat dia 28 de desembre, sobre les 20.30 agents del Lloc Principal de Sueca mentre realitzaven servei de seguretat ciutadana, circulant amb vehicle oficial, per la carretera CV-502, en la localitat de Mareny de Sant Llorenç, un ciutadà requereix la presència policial indicant que hi ha un xiquet que s’estava morint en aquesta localitat.

Personats en el lloc els agents, observen a una dona, l’àvia del menor amb un bebé d’aproximadament un any als seus braços, manifestant que el xiquet no respirava, entregant el bebé a un dels agents, mentre l’altre guàrdia civil realitza gestions amb els serveis d’emergència, per a sol·licitar una ambulància.

Després d’agafar el bebé en braç s’observa que té la cara i orelles enrogides, en un estat d’inconsciència i sense respiració apreciable, després d’indicar-li els allí presents que el bebé estava menjant i havia deixat de respirar després de donar-li uns espasmes, opta per alçar-lo cap al muscle i donar-li uns lleus colps a l’esquena, provocant que el bebé tirara per la boca gran quantitat de fluids, apreciant una respiració costosa.

Una vegada reanimat el bebé, es van traslladar a l’interior de l’habitatge, verificant constants i comprovant la temperatura (38,5°), per la qual cosa se li despulle de peces d’abric i se li indique a la família que li posaren un drap humit (fred) en l’enfront de l’espera dels serveis mèdics.

Després de rebre trucada de base per a coordinar actuació amb els serveis d’emergència, es van recaptar dades mèdiques del menor als familiars, indicant els mateixos, que recentment el bebé ha estat ingressat a l’hospital de la Ribera, per una bronquitis, participant els fets ocorreguts al 112 via telefònica i informant dels antecedents mèdics.

A les 20.40 hores es persona en el domicili l’ambulància amb el metge d’urgències del centre de salut de Cullera, els quals es fan càrrec de comprovar l’estat de salut del menor.

Publicitat