Sara Usó: tres anys on la protagonista no era la festa

Les polèmiques en el món de la festa i les baralles personals amb el President de la Junta han marcat el seu període.

Ahir Sara Usó va deixar de ser oficialment regidora de l’Ajuntament de Castelló en un plenari extraordinari, d’esta forma Omar Braina avançava un mes la seua incorporació. Açò li permetrà participar en els actes d’este cap de setmana com a màxim representant polític de les festes de Castelló. Divendres i dissabte s’imposen les bandes a les reines, dames de la ciutat i madrines, el primer dia a les infantils i el segon a les majors.

Usó no va estar present en la sessió d’ahir en el seu cessament, tot i que la legislació li permet l’assistència als plenaris. Amparo Marco li ha agraït la seua tasca i li ha desitjat sort, tant matèria professional com a personal.

Però l’herència deixada a Omar Braina no és fàcil ni còmoda. Els últims tres anys han estat marcats per les contínues desavinences amb l’expresident de la Junta de Festes, Juanvi Bellido i amb part dels ens festers, que no han valorat mai les seues actuacions pel consens sinó per l’interés d’afavorir unes polítiques concretes. Usó està a l’espera de ser notificada pel jutjat de les denúncies que va comunicar Bellido contra ella per injúries greus i prevaricació en la forma que va fer la seua destitució. Esta no ha sigut l’única denúncia on Usó i Bellido es veren involucrats, en 2016 l’exregidora va declarar contra Bellido en una denúncia per maltractament, on el jutge va haver de desestimar la seua declaració.

Les actuacions de Sara Usó després de la destitució de Bellido tampoc van generar cap comoditat en l’ens fester quan en primer moment negava la necessitat de convocar eleccions i d’esta forma controlar des de l’escò polític el ritme fester. Un conjunt de polítiques que han fet malbé la imatge del PSPV-PSOE en el món fester i podia afectar els resultats electorals de 2019.

Omar Braina va assumir les regidories de Sara Usó fins a maig de 2019, però fonts vinculades al partit socialista apunten a presentar en els pròxims comicis a José Miguel Rebollo en les llistes per a ocupar la cartera de festes i recuperar amb això part de l’electoral en un sector amb molta influència en la ciutat.

CatalanSpanish