Les Festes de 2017 d’Almussafes van viure el passat dimecres 5 de juliol una vetlada diferent. Per primera vegada, la banda de la Societat Musical Lira Almussafense unia el seu talent al d’una productora professional de San Sebastián, l’Associació Lírica Sasibill, per a fer possible la representació de la sarsuela “La del manojo de rosas”, del mestre Pablo Sorozábal.
Més de 1.100 persones van assistir a l’espectacle, celebrat en el pati del CEIP Almassaf, en el qual van actuar com a protagonistes la soprano valenciana Amparo Navarro i el baríton madrileny Antonio Torres. A més, set artistes locals van participar en la representació com a figurants.
El passat dimecres 5 de juliol, un espectacle musical a l’altura dels oferits en els grans teatres del nostre país va recalar a Almussafes per al gaudi de tots els veïns i veïnes de la localitat i la resposta va superar totes les expectatives. Segons càlculs de la Regidoria de Festes de l’Ajuntament del municipi, més de 1.100 persones van assistir a la representació, durant la qual es va posar sobre l’escenari situat en el pati del CEIP Almassaf l’obra de sarsuela “La del manojo de rosas”, del mestre Pablo Sorozábal.
El muntatge, que va ser estrenat a Madrid el 13 de novembre de 1934, va ser possible en aquesta ocasió gràcies al projecte de col·laboració que ha unit per una nit a la banda de la Societat Lira Almussafense i a l’Associació Lírica Sasibill de San Sebastián, que va portar fins a la localitat cantants amb destacades trajectòries a les seues esquenes.
“Es tracta d’un muntatge increïble perquè ha vingut una productora de San Sebastián amb cantants de primera línia professional i nivell internacional. Porte molts anys volent realitzar-ho, era un somni i sens dubte aquest ha sigut el projecte més professional fins a hui”, va declarar el director la banda, Josep Escandell, qui va agrair el suport brindat pel consistori per a fer possible la seua realització.
La vetlada també va unir per primera vegada per a interpretar aquest llibret sobre les taules a la soprano valenciana Amparo Navarro, que interpretava el paper d’Ascensión, i al baríton madrileny Antonio Torres, encarregat de donar vida a Joaquín.
Tots dos es van posar en la pell dels protagonistes de la història, una sarsuela costumista carregada de crítica cap a la societat de l’època que narra l’enamorament entre una jove d’una família rica vinguda a menys i un xic que per a conquistar-la recorre a la mentida. Al costat d’ells, a més del repartiment i dels músics de la formació musical, també van participar en l’espectacle com a figurants els artistes locals Inocencio Monserrat, Melchor Duart, Paco Gómez, Juan Manuel Aguado, Pepe Folch, Ramón Alós i Samuel Padilla.
A pesar que la pluja va fer acte de presència durant uns minuts, els espectadors no van abandonar el recinte i després d’un breu descans es va reprendre la funció amb un pati de butaques ple a vessar que va gaudir durant dues hores de tot el repertori musical d’aquesta nova proposta oferida en el marc de les Festes Patronals d’aquest 2017.
Al final de la representació, i després d’uns calorosos aplaudiments per a l’elenc i els músics, l’alcalde d’Almussafes, Toni González, i la Reina de les Festes 2017, María Soldevilla, van fer lliurament al director artístic de l’obra, Javier Agulló, a la presidenta de la Societat Musical Lira Almussafense, Sandra Berth, i al director de la banda, Josep Escandell, de dos detalls commemoratius en agraïment a la seua col·laboració en els actes establits en l’agenda festiva d’aquest mes de juliol.