domingo, 14 julio 2024

Información y noticias de la provincia de Valencia

Saturació en l’Hospital Clínic de València

L’onada de fred ha colapsat el servei d’urgencies de diferents centres sanitaris valencians. L’elevada entrada de pacients, fruit de les baixes temperatures i el brot de grip han fet que nombrosos pacients arribaren a les portes del Clínic amb problemes de respiració, sobretot aquells que fan més de 60 anys o superoten altres enfermetats cròniques. Açò ha omplit de gom a gom la sala d’espera de l’Hospital i com a consequència, de les plantes per als L’onada de fred ha col·lapsat el servei d’urgències de diferents centres sanitaris valencians. L’elevada entrada de pacients, fruit de les baixes temperatures i el brot de grip han fet que nombrosos pacients arribaren a les portes del Clínic amb problemes de respiració, sobretot aquells que fan més de 60 anys o suporten altres malalties cròniques. Açò ha omplit de gom a gom la sala d’espera de l’Hospital i com a conseqüència, de les plantes per als ingressats.

Segons han denunciat els sindicats CSIF i UGT s’han quedat 30 pacients en els corredors de les plantes. A més de tindre sis pacients hospitalitzats en llits C, el que suposa l’ingrés de tres pacients en habitacions previstes per a dues places. A més van recordar que també els professionals emmalalteixen i que una dotzena de treballadors del Clínic estan de baixa, circumstància que segons el parer de José Santamaría, d’UGT, empitjora la situació «perquè el personal que queda pateix sobrecàrrega de treball».

Mala coordinació en La Fe

Des de la Fe van confirmar a les 14.00 que no hi havia pacients en Urgències pendents de llit per a quedar ingressats en planta, no obstant això CC.OO va assegurar que a migdia hi havia 14 persones pendents de tindre un llit. La mateixa font va assegurar que el dilluns van comptabilitzar 800 atencions urgents, «quasi totes derivades de problemes respiratoris i en gent d’edat avançada».

Sales plenes en l’Hospital Dr. Pesset

Les atencions en el centre hospitalari de Gaspar Aguilar arribaven a tindre una cua d’atenció de 30 persones, una xifra habitual en aquesta data. Pel box d’urgències van passar 195 persones, de les quals van ser ingressades 46. Aquest hospital en previsió de la xifra a l’alça va habilitar dilluns 18 cames més per a controlar “l’alta ocupació”.

Últimas noticias

Contenido relacionado