Save the Children inicia els campaments d’estiu a la Comunitat Valenciana per a més de 600 menors

Els menors estaran en espais segurs per a la infància on reben almenys un menjar complet al dia, realitzen excursions i participen, al costat d'altres xiquets i xiquetes, en activitats culturals i esportives

Europa Press
PublicitatAVL

Save the Children inicia hui la seua campanya d’estiu amb campaments i colònies urbanes per a xiquets i xiquetes d’entre 3 i 17 anys que estan en risc de pobresa i exclusió social a la Comunitat Valenciana. L’ONG porta més de 20 anys realitzant aquestes activitats per a “protegir i donar les mateixes oportunitats als menors en situació de vulnerabilitat”.

Enguany, més de 600 xiquets i xiquetes valencians podran gaudir dels campaments durant els mesos de juliol i agost. Els menors estaran en espais segurs per a la infància on reben almenys un menjar complet al dia, realitzen excursions i participen, al costat d’altres xiquets i xiquetes, en activitats culturals i esportives.

PublicitatRovira  

El director de Save the Children a la Comunitat Valenciana, Rodrigo Hernández, assegura, en un comunicat, que “aquests xiquets i xiquetes viuen en famílies que, a causa de la seua situació, no poden proporcionar-los espais d’oci durant les seues vacacions, i molts d’ells es veuen obligats a passar-les a soles a casa mentre els seus pares treballen”.

“Save the Children organitza els campaments amb l’objectiu que els menuts puguen fer una cosa fonamental per a ells, que és jugar i divertir-se, i on puguen arribar a ser el que realment són: xiquets i xiquetes”, afirma Hernández.

En l’àmbit estatal seran més de 2.000 els xiquets i xiquetes que participaran en aquestes escoles d’estiu, que tindran lloc a Barcelona, Melilla, Sevilla, Cadis, Madrid i Vitòria.

La pobresa i l’exclusió afecten actualment un 28,3% de xiquets i xiquetes a Espanya, és a dir, 2,2 milions. A més de la Comunitat Valenciana, Save the Children treballa en programes a Andalusia, Castella-la Manxa, Catalunya, Comunitat de Madrid i Euskadi que busquen trencar el cercle de transmissió de la pobresa de pares i mares als seus fills a través de l’educació.

Publicitat