L’IES Gilabert Centelles guanya el Campionat Comarcal de Scrabble en Valencià celebrat a Nules

El Director General de Política Lingüística vol traslladar el campionat a totes les comarques valencianes.

643

L’IES Gilabert de Centelles de Nules ha guanyat la tercera edició del Campionat de Scrabble en Valencià de les Comarques de Castelló celebrat a Nules, al resultar guanyadors del primer premi de primer cicle de l’ESO i del primer premi de segon cicle amb les parelles d’alumnes formades per Carla Núñez i María Miralles, i José Meseguer i Josep Martí.

En la categoria de primer cicle el segon classificat també ha sigut l’IES Gilabert de Centelles i el tercer guardonat l’IES Broch i Llop de Vila-real. A més, també l’IES Gilabert de Centelles ha aconseguit el segon i el tercer premi de la categoria de segon cicle.

Per tercer any consecutiu Nules ha sigut la població elegida per a acollir el Campionat de Scrabble en Valencià de les Comarques de Castelló, que organitza el Club Scrabble Castelló Comarques i que en aquesta edició ha comptat amb la presència del Director General de Política Lingüística, Rubén Trenzano, qui ha manifestat la intenció de la Conselleria d’Educació de traslladar aquest tipus de campionats a la resta de comarques del territori valencià.

En el campionat han participat més de 200 alumnes dels dos cicles de l’ESO de diferents instituts de Secundària de les comarques de Castelló. En concret han participat alumnes de l’IES de la Vall d’Alba, de l’IES Benassal, dels IES Porcar i Matilde Salvador de Castelló, de l’IES Álvaro Salvador d’Almassora, de l’IES Broch i Llop de Vila-real, de l’IES Jaume I de Borriana, de l’IES Benigasló de la Vall d’Uixó, de l’IES Almenara, de l’IES el Prat de Torreblanca i de l’IES Gilabert de Centelles de Nules.

“És una satisfacció poder acollir aquesta iniciativa que va nàixer a l’institut de Nules, i que hem vist que any enrere any compta amb més participació d’alumnes i de centres educatius de Secundària, nosaltres seguirem treballant i recolzant aquest tipus d’activitats tan importants per a la promoció del valencià”, comenta el regidor de Normalització Lingüística i d’Educació, Ramon Canut.