Segueix el secret de sumari en el cas Alquería a l’espera de l’informe sobre els mòbils confiscats

El Jutjat d'Instrucció número 9 de València ha prorrogat un mes més el secret del sumari del cas Alquería, pel qual va ser detingut el juny passat el llavors president de la Diputació de València, Jorge Rodríguez, a l'espera de l'anàlisi que la UDEF haurà de realitzar sobre els telèfons mòbils i ordinadors portàtils confiscats.

El Jutjat d’Instrucció número 9 de València ha prorrogat un mes més el secret del sumari del cas Alquería, pel qual va ser detingut el juny passat el llavors president de la Diputació de València, Jorge Rodríguez, a l’espera de l’anàlisi que la UDEF haurà de realitzar sobre els telèfons mòbils i ordinadors portàtils confiscats.

El bolcat de la informació continguda en els dispositius electrònics confiscats a Rodríguez i altres cinc empleats de la corporació provincial va ser efectuat per la Policia Nacional a Madrid el passat 30 d’octubre, en presència d’una representació legal dels processaments, i es va perllongar durant diversos dies.

Segons fonts de les defenses, el jutjat encara no els ha notificat la pròrroga del secret, que han conegut pels mitjans de comunicació. Una vegada emplenat el tràmit del bolcat d’informació, únicament queda que els investigadors de la Unitat Central de Delinqüència Econòmica i Fiscal (UDEF) remeten al jutjat un informe sobre el contingut dels citats aparells.

Mentre, la defensa de l’ex president de la Diputació de València ha sol·licitat, com ja feren anteriorment altres parts, l’aixecament del secret del sumari, un recurs que està pendent de resolució per part de l’Audiència Provincial.

Rodríguez i la resta d’investigats van ser detinguts per suposats delictes de malversació i prevaricació després d’una denúncia interposada per la Fiscalia Anticorrupció de València en relació a possibles irregularitats en la contractació de personal d’alta adreça en l’empresa pública Divalterra (l’antiga Imelsa), dependent de la Diputació de València.

Publicitat