30.8 C
Valencia

El sector agrari valencià entrega a la Conselleria les seues solucions per a la crisi del sector

Els representants del sector destaquen que “ja no hi ha marge per a discursos buits de contingut ni per a declaracions d'intencions que després queden en res”.

- Publicitat -AVL

Les principals organitzacions representatives del sector productor agrari valencià (Cooperatives Agro-alimentàries de la Comunitat Valenciana, AVAAsaja, la Unió de Llauradors i Ramaders, UPA-PV, Asaja Alacant, FEPAC-Asaja i CCPV-COAG) han entregat en el matí de hui a la consellera d’Agricultura, Desenvolupament Rural, Emergència Climàtica i Transició Ecològica, Mireia Mollá, un document que resumeix els plantejaments i solucions del sector productor davant la crisi per la qual travessen l’agricultura i la ramaderia valencianes.

El lliurament del document ha tingut lloc en el transcurs d’una reunió mantinguda en el Palau dels Mercader, seu de Cooperatives Agroalimentàries de la Comunitat Valenciana, en la qual han participat la consellera d’Agricultura, el secretari autonòmic d’Agricultura, Francisco Rodríguez Mulero, i els tres directors generals de l’àrea d’Agricultura -Roger Llanes, Maite Cháfer i David Torres-, al costat de representants de les set organitzacions signants.

Aposta del sector agrari valencià. En este document, s’apel·la a qüestions com el desenvolupament normatiu i pressupostari de la Llei d’Estructures Agràries; la creació d’Observatoris de preus en totes les baules de cadena; la generació d’un fons econòmic per a moments de crisis; l’aposta decidida per l’IVIA, pel sistema d’assegurances agràries o l’adopció de mesures pal·liatives i preventives enfront dels danys causats per la fauna silvestre, entre altres temes.

Per als signants, “és imprescindible actuar ja si volem garantir la continuïtat de l’agricultura i la ramaderia valencianes, la dignitat de les persones que es dediquen professionalment a elles, de les seues famílies, i el futur del medi rural. És una vergonya que, en valors constants, la renda agrària de la Comunitat Valenciana estiga per davall de l’obtinguda fa trenta anys, per exemple”.

Una de les principals peticions del sector és la creació d’una taula de concertació política, en l’àmbit de la interlocució conjunta dels agents del sector amb l’Administració. Esta taula ha de servir per a fer un seguiment de les campanyes de comercialització i com a punt de partida per a l’adopció de quantes mesures siguen necessàries per a la millora de les condicions del sector, atesos les anàlisis realitzades.

Per als representants del sector, “el document, que sorgeix del consens entre totes les organitzacions signants, aborda amb una visió àmplia i solucions concretes les problemàtiques existents. La manifestació del passat 14 de febrer va ser un crit d’atenció clar: ja no hi ha marge per a discursos buits de contingut ni per a declaracions d’intencions que després queden en res. El Ministeri d’Agricultura ha començat a donar resposta al malestar del sector amb la publicació del Reial decret llei 5/2020, que atén algunes de les nostres reivindicacions. Ara és el moment que la Conselleria, dins de l’àmbit de les seues competències, vaja en la mateixa línia”.

El document inclou també propostes relacionades amb la capacitat d’interlocució i influència de la conselleria d’Agricultura davant altres Administracions, com ara el reforç de l’oficina de la Comunitat a Brussel·les, l’exigència de reciprocitat tant a nivell de producció com en l’accés als mercats o la reclamació de major fermesa en l’actuació inspectora en frontera per a la detecció de plagues de quarantena, entre altres mesures.

Compromisos La Mesa de la Producció es posarà a treballar immediatament, amb reunions periòdiques per a anar abordant els temes continguts en el document elaborat per Opes i Cooperatives Agro-alimentàries. En el transcurs de la reunió, s’ha decidit que la pròxima reunió tindrà lloc el pròxim dia 11 de març, i tractarà qüestions relacionades amb la futura PAC i el posicionament valencià sobre este tema.

: Valencià

- Advertisement -
- Publicitat -GVA_CEICE

Segueix-nos

12,754FansLike
978FollowersFollow
2,458FollowersFollow

També és notícia

- Publicitat -DiVal
- Publicitat -DipCas
- Publicitat -onda
- Publicitat -Brobit

Notícies relacionades

Educació rectifica i permet l’entrada als col·legis a la terapeuta ocupacional però no a les infermeres escolars

La terapeuta va rebre l'autorització després de la reunió de Ballester amb les mares dels alumnes a diversitat funcional

Cullera manté la programació cultural prevista fins a final d’any

El consistori reactiva dos dels sectors més afectats pel coronavirus amb el Circuit Teatral, el Café Teatre i Cullera a Escena i amb una amplia programació musical

La Vall Ens Uneix revela que la Mancomunitat és l’avalista del préstec d’1,5 milions a Albaida

Joan Sanchis lamenta que l’operació de “favor polític” a l’Ajuntament governat per Compromís incremente el deute passiu financer de l’ens comarcal a quasi 3 milions d’euros

Trovam, la Fira Valenciana de la Música, sobreviu a l’any COVID

La huitena edició d'esta fira que se celebrarà a Castelló del 11 al 14 de novembre, abordarà les conseqüències de la COVID-19 en la indústria musical i gran part dels debats i les activitats professionals tindran com a objectiu establir camins i línies de recuperació i desenvolupament del ram.

Castelló tindrà un Pla Director per a proveir d’aigua potable a tota la província amb un “canvi de model de gestió”

La consellera d'Agricultura, Desenvolupament Rural, Emergència Climàtica i Transició Ecològica, Mireia Mollà, ha assenyalat en el seu compromís amb la Diputació Provincial per desenvolupar este projecte que s''han acabat "els temps de les obres no planificades o pegats per qüestions partidistes en l'aigua".
- Advertisement -

: Valencià