Marco, reclama al Govern que defense al sector pesquer de Castelló davant la Unió Europea

L’Alcaldessa de Castelló, Amparo Marco, defensa la quota de pesca de sardina a Castelló davant el possible veto de la UE.

L’alcaldessa de Castelló, Amparo Marco, reclama al Ministeri d’Agricultura i Pesca, que defense al sector pesquer de Castelló davant la Unió Europea i, en eixe sentit, reivindica el manteniment de la quota de pesca de sardina per a les barques del litoral castellonenc a partir de 2018. “La confraria de Sant Pere fa molts anys que desenvolupa una pesca sostenible i contribuint a la regeneració dels caladors”, exposa, “per la qual cosa no té sentit que se’ls penalitze de forma indiscriminada”.
“La pesca és un sector estratègic per al Grau i des del Govern municipal volem deixar clar el nostre suport a la confraria i als pescadors de Castelló”, indica Marco. A la seua manera de veure, “la prohibició de les captures causaria un dany econòmic a la flota castellonenca i tindria efectes en l’increment de la desocupació en un sector com el pesquer que ja ha patit en els últims anys les conseqüències de la crisi”.
L’alcaldessa de Castelló comparteix la “incertesa” i la “preocupació”, que ha expressat la confraria de pescadors davant el possible veto europeu a la sardina. La quota de la pesca de sardina en la península Ibèrica és un dels principals assumptes que aborda el Consell d’Agricultura i Pesca de la Unió Europea, que s’ha reunit a Brussel·les. Encara que el Consell analitza la pesca del lluç, el sorell, l’escamarlà o l’anguila, la sardina ha sigut l’absoluta protagonista, després que el Consell Internacional per a l’Exploració del Mar aconsellara prohibir totalment la seua captura durant 2018.
L’escassesa de sardina en tota la UE ha portat a aquest organisme científic a plantejar la prohibició de la pesquera de sardina per a permetre la reproducció de l’espècie.
Els armadors de Castelló fa anys que plantegen proposades per a regular la captura de peix blau. Entre les iniciatives que s’han exposat per a evitar el veto estan les de l’augment de la talla mínima per a sardina i aladroc, la reducció de les quotes de captura per vaixell, per sota dels límits actuals, que ja s’autorregula per sota del màxim legal, les vedes biològiques i la reducció de les xarxes.

CatalanSpanish