Així és el segon confinament total que està preparant el govern per a Espanya

La idea de Moncloa i Sanitat és que este esborrany estiga llest abans del cap de setmana del 14 i 15 de novembre.

Malgrat que este divendres Salvador Illa, ministre de Sanitat, va descartar que calguera recórrer a un segon confinament a Espanya, el Govern està treballant en l’esborrany d’un nou estat d’alarma que permeta a les comunitats activar el confinament domiciliari, informa ABC.

LA CLAU ESTARÀ EN LES PRÒXIMES DUES SETMANES I EN COM EVOLUCIONE LA PANDÈMIA

La idea de l’Executiu és donar un «nou instrument» amb el qual les autonomies puguen superar els actuals confinaments perimetrals i tocs de queda, però de manera «gradual», fins a poder arribar, si ho veren necessari, a les quarantenes en els habitatges. En qualsevol cas, el que es rebutja és una ordre nacional de confinament com del març perquè la incidència continua sent molt dispar en el territori nacional.

Una altra de les grans diferències amb l’estat d’alarma de març seria que les comunitats podria mantenir oberts els centres educatius davant l’evidència que la transmissió en estes instal·lacions continua sent molt baixa. A més, cada autoritat autonòmica tindria un cert marge per a definir quines són les activitats imprescindibles que quedarien fora del confinament generalitzat a la seua regió. Així, Andalusia podria mantenir oberts els col·legis i negocis essencials durant el confinament domiciliari.

La idea de Moncloa i Sanitat és que este esborrany estiga llest abans del cap de setmana del 14 i 15 de novembre. Aqueixa és la data màxima que el Govern s’ha fixat per a comprovar els efectes de les mesures que les comunitats han començat a implementar sota el paraigua de l’estat d’alarma aprovat diumenge passat pel Consell de Ministres. En el Ministeri de Sanitat no es diuen a engany malgrat l’optimisme mostrat este divendres per Illa. Pocs són els experts que esperen que els confinaments perimetrals de les comunitats tinguen efectes «importants» en la «reducció» de la transmissió.

ValenciàEspañol