Diputació tira endavant la petició a la Generalitat perquè retire el segon metge en els bous al carrer

Compromís s'ha abstingut; Castelló en Moviment i Ciutadans han votat en contra, per la qual ha tirat endavant aquesta exigència, tal com han defensat de forma massiva els col·lectius taurins de la província.

780

La defensa de les tradicions taurines ha protagonitzat la primera sessió plenària de la Diputació aquest 2018, el PP i el PSPV-PSOE, han sigut els únics que han votat a favor de la petició dels populars a la Generalitat, perquè retire l’exigència del segon mèdic en l’organització de festejos de bous al carrer.

Compromís s’ha abstingut; Castelló en Moviment i Ciutadans han votat en contra, per la qual ha tirat endavant aquesta exigència, tal com han defensat de forma massiva els col·lectius taurins de la província.

El diputat delegat de l’Escola Taurina, Pablo Roig, ha assegurat que “el Govern Provincial està a favor dels festejos taurins en totes les modalitats que permet la llei, i és important que cada grup polític es manifeste clarament i diga si està a favor o no. Perquè no volem polititzar la festa, és el que ens demanen els col·lectius taurins, i així ho recolzem”.

En aqueix sentit, Roig ha posat l’accent que “en el que treballem en la Diputació és a ajudar a l’organització d’uns festejos, que compta amb una xarxa d’associacions i col·lectius molt importants a Castelló, tant que en la nostra província es duen a terme més de quatre mil festejos de bous al carrer cada any, i hem de facilitar la seua celebració. El que no pot ser és que per aquest tipus de complicacions, com la que estem tractant avui, a un poble li coste més, tot el que comporta l’organització del festeig, que la compra del mateix bou. És per açò que mantenim, que no volem polititzar la qüestió, però des del Govern Provincial no anem a mirar a un altre costat, quan es tracta de complicar que es facen aquests festejos. Els anime a treballar junts i deixar d’encarir l’organització dels festejos i anem a facilitar que se celebren. Anem a anar tots en la mateixa línia en alguna cosa tan important com els bous al carrer”.

És per açò, que aquesta moció presentada pel Grup Popular i sostinguda únicament pel Grup Socialista insta a la Generalitat a derogar la disposició addicional cinquena, introduïda per la Llei 21/2017, de 28 de desembre, abans que s’inicie la temporada de festejos taurins populars. Així mateix assenyala que es done trasllat de l’acord al president de la Generalitat, al president de Les Corts i a les associacions taurines de la província de Castelló.

Contra la taxa de Generalitat pels residus ceràmics

El Govern Provincial ha mostrat, amb l’únic suport del Grup Ciutadans i el rebuig de PSPV, Compromís i Castelló en Moviment, el seu suport a la indústria ceràmica de Castelló en exigir a la Generalitat, a través d’una moció presentada pel Grup Popular, que derogue l’impost sobre l’eliminació de residus en abocadors “que afectarà molt negativament a un dels sectors més importants de la nostra província, com és la indústria ceràmica”, tal com ha defensat el diputat de Promoció Econòmica, Salvador Aguilella.

 

Per a solucionar les manques del Centre d’Educacíó Especial del Baix Maestrat

El Grup Ciutadans ha presentat una moció, per a solucionar les manques del Centre d’Educació Especial del Baix Maestrat, en la que només a votat a favor l’equip de govern. La portaveu de Ciutadans, ha celebrat que, “la Diputació haja recolzat la moció de Ciutadans d’instar al Consell per a pal·liar les deficiències del Centre d’Educació Especial del Baix Maestrat, on cal invertir en mobiliari adaptat i a eliminar barreres arquitectòniques per als alumnes amb diversitat funcional”. Sobre aquest tema, Gabarda ha agraït que “l’equip de Govern Popular es comprometa amb les famílies per a resoldre mitjançant un Conveni la falta d’ajudes econòmiques en el transport dels 65 alumnes de les diferents localitats de la província”.

Compromís demana un nou pla per a atraure turisme estranger

El Grup Compromís ha demanat a la Diputació que reforce un nou pla d’acció perquè s’incremente l’arribada de turistes estrangers, especialment, a través de l’aeroport de Vilanova. Segons el portaveu del Grup, Xavier Trenco, “les empreses que es dediquen al sector, apunten que les dades oficials ratifiquen el desconeixement que hi ha de la província com a destinació turística fora de les nostres fronteres. “No es tracta de buscar qui és el culpable d’aquesta situació, sinó d’obrir un diàleg amb totes les parts implicades perquè la província siga una veritable destinació turística i contribuir amb això a posar fi a l’estacionalització”, ha manifestat Trenco.

El diputat també ha insistit a recordar que “Compromís ha sigut l’únic partit amb representació a la Diputació, que ha proposat diverses iniciatives per tal que el Patronat de Turisme incorpore una sèrie de mesures per a potenciar l’arribada de turistes estrangers, i que no es queden només a les platges sinó que visiten l’ampla riquesa natural i patrimonial que tenim en els pobles de l’interior”.

La moció s’ha desestimat amb els vots en contra del PP, l’abstenció de Ciutadans i Castelló en Moviment i els vots a favor de Compromís i PSPV-PSOE.

Presa de possessió de Francisco Gran i el càrrec de portaveu d’Antonio Lorenzo

La sessió plenària d’avui també ha estat protagonitzada per la presa de possessió, com a diputat provincial del Grup Socialista Francisco Patricio Gran López, després de la dimissió del seu antecessor, José Benlloch.

A més, el Ple ha adonat de l’escrit del Grup Socialista sobre la modificació de la composició de la Junta de Portaveus en assumir el càrrec de portaveu del grup el diputat Antonio Lorenzo, i com a suplent el diputat Santiago Pérez.